Redakcia

Bílý a zelený chřest s octovou omáčkou

Zkuste s námi tento chutný recept na chřest s omáčkou.

Bzenecký vínny ocot biely

Ingrediencie

  • 12 tyčinek zeleného chřestu
  • 12 tyčinek bílého chřestu (mladý chřest před vařením neloupeme,starší oloupeme a odřežeme zaschnuté konce)
  • 1 cibule
  • 1 nakládaná okurka v kyselém nálevu
  • 1 svazek pažitky
  • 1 vejce
  • 3 PL Bzenecký vinný ocet kvasný z bílého vína
  • 6 PL oleje
  • 8 plátků šunky
  • toastový chléb
  • koření
  • sůl

Príprava

  1. Omáčka sauce vinaigrette: nadrobno nakrájíme cibuli, okurku, svazek pažitky a metličkou vmícháme 1 vejce, Bzenecký vinný ocet kvasný z bílého vína, trošku koření a olej.
  2. Na několik hodin necháme odležet v chladnu.
  3. Chřest ponoříme do vřící vody a vaříme 5-7 minut.
  4. Nakrájíme na kousky a podáváme s omáčkou a se šunkou.
  5. Jako přílohu můžeme použít například opečený toastový chleba.

autor: Jiří Sovák



Burg Ocet s.r.o.
U Bzinku 409
696 81 Bzenec
Czech Republic

tel.: +420 518 384 037

obchod@burggroup.eu