Ke grilovačkám patří určitě i zelenina. Většinou peču papriky a cuketu, kukuřici a taky lilek. Tentokrát jsem ho grilovaný ještě naložila do marinády. A už jsem nepotřebovala ani maso.
Marinádu připravte ze 2-3 PL lžic olivového oleje, balsamica, sójovky, rozdrcenýho česneku, posekaných bylinek a kaparů.
Důkladně promíchejte a dochuťte špetkou cukru nebo medu.
Lilek nakrájejte na plátky silné cca 0,5-1 cm.
Zlehka potřete olejem a vložte na gril nebo grilovací pánev.
Ogrilujte z obou stran a až poté osolte.
Počítejte s tím, že v marinádě je sójová omáčka, která je také slaná, tak solte jen zlehka.
Ještě horké plátky lilku potřete z obou stran marinádou.
Můžete podávat ihned nebo uložte v uzavřené nádobě do lednice. Vydrží několik dnů.
Dobrou chuť!
Autor receptu
Miluje jedlo a varenie. Uprednostňuje poctivú domácu kuchyňu z čerstvých surovín a snaží sa využívať sezónnu zeleninu a ovocie zo svojej záhrady, ktorá je jej ďalším koníčkom. V kuchyni nie je prílišnou zástankyňou moderných trendov. Svoj blog tvorí od roku 2014 a má na ňom viac ako 900 receptov od predjedál, polievok, mäsa, dezertov až po zaváranie. Jej osvedčené recepty nájdete aj v jej vlastnej knihe s názvom: "V kuchyni vždy otvorené".