Redakcia

Nakládaná cherry rajčátka

Máte velkou úrodu cherry rajčat? Zkuste některá z nich naložit!

Bzenecký liehový kvasný ocot

Ingrediencie

  • 1000 g cherry rajčat
  • 2 šalotky

Nálev:

  • 500 ml Bzeneckého kvasného lihového octa
  • 125 ml vody
  • 1/2 lžíce soli
  • 2 hřebíčky
  • 1/2 lžíce krupicového cukru
  • 1 lžička zrnek černého pepře
  • 1/2 lžičky hořčičného semínka
  • 1 stvol kopru

Kromě toho:

  • ploché sterilizované oblázky na zatížení rajčat

Príprava

  1. Rajčata otrháme od stopek, omyjeme a osušíme.
  2. Šalotky oloupeme a nakrájíme na kolečka. Připravíme si čisté a suché sklenice.
  3. Na nálev svaříme Bzenecký ocet, vodu, sůl, cukr, hřebíček, pepř, hořčičné semínko, krátce povaříme a sejmeme z plotýnky.
  4. Rajčata na několika místech propíchneme párátkem a spolu s šalotkami a omytým koprem vložíme do sklenic.
  5. Zalijeme vlažným nálevem, který by měl sahat cca 2 cm nad rajčata, jež zatížíme oblázkem, který by měl být o něco menší než otvor zavařovací sklenice.
  6. Sklenice s vychladlým obsahem zavíčkujeme a uchováme v temnu a chladnu. 


Burg Ocet s.r.o.
U Bzinku 409
696 81 Bzenec
Czech Republic

tel.: +420 518 384 037

obchod@burggroup.eu