Ingrediencie
- 1000 g cherry rajčat
- 2 šalotky
Nálev:
- 500 ml Bzeneckého kvasného lihového octa
- 125 ml vody
- 1/2 lžíce soli
- 2 hřebíčky
- 1/2 lžíce krupicového cukru
- 1 lžička zrnek černého pepře
- 1/2 lžičky hořčičného semínka
- 1 stvol kopru
Kromě toho:
- ploché sterilizované oblázky na zatížení rajčat
Príprava
- Rajčata otrháme od stopek, omyjeme a osušíme.
- Šalotky oloupeme a nakrájíme na kolečka. Připravíme si čisté a suché sklenice.
- Na nálev svaříme Bzenecký ocet, vodu, sůl, cukr, hřebíček, pepř, hořčičné semínko, krátce povaříme a sejmeme z plotýnky.
- Rajčata na několika místech propíchneme párátkem a spolu s šalotkami a omytým koprem vložíme do sklenic.
- Zalijeme vlažným nálevem, který by měl sahat cca 2 cm nad rajčata, jež zatížíme oblázkem, který by měl být o něco menší než otvor zavařovací sklenice.
- Sklenice s vychladlým obsahem zavíčkujeme a uchováme v temnu a chladnu.
Redakcia
foodbloger
Burg Ocet s.r.o.
U Bzinku 409
696 81 Bzenec
Czech Republic