Oh My Chef

Sekaná s bramborovou kaší a okurkovým salátem

Na tento recept jsme použili jsme novinku, a to ocet s chutí bylinek. Je to mix vinného a lihového octa, který se na saláty a zeleninu celkově hodí skvěle. Jdeme na to!

Bzenecký Špeciál na šaláty

Ingrediencie

Na 4 porce:

  • 500 g mletého masa (mix vepřového a hovězího)
  • 60 g strouhanky
  • 60 g mléka
  • sůl, pepř
  • 1 lžičku majoránky
  • 1 lžičku česneku (nakrájeného najemno)
  • 2 lžičky plnotučné hořčice
  • 1 lžičku celého kmínu

kaše

  • 800 g oloupaných brambor (typ C, nebo prostě ty, co používáte na kaši)
  • 200 g mléka
  • 100 g másla
  • sůl

salát

  • 20 g bzeneckého octa s chutí bylinek (speciál na saláty)
  • 10 g plnotučné hořčice
  • 10 g javorového sirupu
  • 10 g soli
  • 100 g olivového oleje
  • 1 salátovou okurku
  • 3 snítky oregana

Príprava

  1. Maso a zbytek surovin si důkladně promícháme. Necháme si trošku hořčice na potření masa před pečením, které ještě posypeme kmínem. Dobré je si namočit ruce, vytvarovat šišku a uhladit dohladka.
  2. Pečeme s troškou vody na 170 stupňů, zhruba 40 minut.
  3. Brambory nakrájíme na menší kousky a vaříme v osolené vodě doměkka. Potom vycedíme a rozšťoucháme. Rozmícháme v kuchyňském robotu a přidáme teplé mléko s máslem. Dosolíme a vyšleháme dohladka.
  4. Ocet, hořčici, sůl i sirup rozkvedláme metličkou dohladka a postupně přikapáváme olej, dokud se nevytvoří hustší dresink.
  5. Okurku nakrájíme na tenké plátky a smícháme s dresinkem.
  6. Necháme alespoň 10 minut marinovat a znovu promícháme. P
  7. řidáme čerstvé oregano a můžeme servírovat. 

Dobrou chuť!


Autor receptu

Oh My Chef spoluvytvárajú Edita a Honza. Honza je šéfkuchár, ktorý varí aj doma, Edita je foodie s občasnými sklonmi ku grafománii. Oh My Chef je pohľad na naše domáce varenie a zároveň náš prvý spoločný projekt (čítaj: ak náš vzťah vydrží tak dlho, zvládneme všetko).

Více jejích receptů

Oh My Chef

foodblogeri


Burg Ocet s.r.o.
U Bzinku 409
696 81 Bzenec
Czech Republic

tel.: +420 518 384 037

obchod@burggroup.eu