Maso a zbytek surovin si důkladně promícháme. Necháme si trošku hořčice na potření masa před pečením, které ještě posypeme kmínem. Dobré je si namočit ruce, vytvarovat šišku a uhladit dohladka.
Pečeme s troškou vody na 170 stupňů, zhruba 40 minut.
Brambory nakrájíme na menší kousky a vaříme v osolené vodě doměkka. Potom vycedíme a rozšťoucháme. Rozmícháme v kuchyňském robotu a přidáme teplé mléko s máslem. Dosolíme a vyšleháme dohladka.
Ocet, hořčici, sůl i sirup rozkvedláme metličkou dohladka a postupně přikapáváme olej, dokud se nevytvoří hustší dresink.
Okurku nakrájíme na tenké plátky a smícháme s dresinkem.
Necháme alespoň 10 minut marinovat a znovu promícháme. P
řidáme čerstvé oregano a můžeme servírovat.
Dobrou chuť!
Autor receptu
Oh My Chef spoluvytvárajú Edita a Honza. Honza je šéfkuchár, ktorý varí aj doma, Edita je foodie s občasnými sklonmi ku grafománii. Oh My Chef je pohľad na naše domáce varenie a zároveň náš prvý spoločný projekt (čítaj: ak náš vzťah vydrží tak dlho, zvládneme všetko).