Možná kdekdo zná tohle nepravé listové těsto, které můžete variabilně použít na slané či sladké pečení šátečků, taštiček nebo závinů. A věděli jste, že se do něj používá i ocet? Já použila ten klasický, kvasný lihový.
Do prosáté mouky vytvořte důlek, do kterého nastrouhejte na hrubém struhadle studené máslo, vyklepněte vejce a přilijte ocet s vodou.
Osolte špetkou soli a rychle vypracujte těsto.
Pracujte rychle, aby se máslo nezačalo lepit na ruce.
Těsto zformujte do bochánku, zabalte do folie a vložte do lednice min. na dvě hodiny nejlépe přes noc.
Před upotřebením těsto vyndejte z chladu a nechte trochu povolit.
Rozdělte na části a vyválejte.
Poté použijte na taštičky, šátečky nebo záviny, podle libosti na slané či sladké.
Dobrou chuť!
Autor receptu
Miluje jedlo a varenie. Uprednostňuje poctivú domácu kuchyňu z čerstvých surovín a snaží sa využívať sezónnu zeleninu a ovocie zo svojej záhrady, ktorá je jej ďalším koníčkom. V kuchyni nie je prílišnou zástankyňou moderných trendov. Svoj blog tvorí od roku 2014 a má na ňom viac ako 900 receptov od predjedál, polievok, mäsa, dezertov až po zaváranie. Jej osvedčené recepty nájdete aj v jej vlastnej knihe s názvom: "V kuchyni vždy otvorené".