Andrea Motlíková

Avokádová majonéza a omáčka aioli s medvědím česnekem

Avokádo je nabité zdravými tuky, tak si ho dopřejte častěji. Třeba místo klasické majonézy, která vám skvěle dochutí zeleninové saláty a nebo v podobě podobné studené jemné omáčky aioli, kterou použijte jako dip k zeleninovým hranolkům, krevetám, grilovanému masu apod.

Bzenecký ocot jablčný

Ingrediencie

  • 1 zralé avokádo
  • 1 KL jablečného nebo bílého vinného octa (můžete také použít citronovou šťávu)
  • 1 KL dijonské hořčice
  • 1 PL rostlinného oleje
  • špetka cukru
  • sůl a čerstvě mletý pepř
  • + na omáčku aioli pár listů medvědího česneku

Príprava

Recept vznikl ve spolupráci se společností Bzenecký ocet, která kromě klasického kvasného octa vyrábí také octy ovocné. Určitě je vyzkoušejte, jsou skvělé ;-) Nově mají také založenou FB stránku Milujeme ocet, kde budou probíhat i soutěže, tak si je přidejte mezi oblíbené.

  1. Příprava majonézy vám zabere pouze minutku.
  2. Z avokáda vydlabejte lžící dužinu a vložte ji spolu se všemi uvedenými surovinami do mixéru.
  3. Důkladně rozmixujte v hladkou hmotu.
  4. Pokud chcete připravit rovnou omáčku aioli, přidejte do mixéru na začátku i posekané listy medvědího česneku.
  5. Majonéza i aioli jsou určeny k okamžité spotřebě.

Autor receptu

Miluje jedlo a varenie. Uprednostňuje poctivú domácu kuchyňu z čerstvých surovín a snaží sa využívať sezónnu zeleninu a ovocie zo svojej záhrady, ktorá je jej ďalším koníčkom. V kuchyni nie je prílišnou zástankyňou moderných trendov. Svoj blog tvorí od roku 2014 a má na ňom viac ako 900 receptov od predjedál, polievok, mäsa, dezertov až po zaváranie. Jej osvedčené recepty nájdete aj v jej vlastnej knihe s názvom: "V kuchyni vždy otvorené".

Více jejích receptů

Andrea Motlíková

foodblogerka


Burg Ocet s.r.o.
U Bzinku 409
696 81 Bzenec
Czech Republic

tel.: +420 518 384 037

obchod@burggroup.eu