Karolína Kounová Roubíčková

Barevný salát s koriandrem

Přes zimu obvykle nemáme moc chuť na salát, ale tenhle je výjimka, dá se totiž jíst po celý rok. Je fajn jako příloha k masu, jen tak, jako náplň do burgerů nebo hot dogů. Do dresinku jsem použila bílý vinný ocet, který je obzvlášť vhodný právě na salát, ale taky třeba na dochucení omáček nebo polévek.

Bzenecký vínny ocot biely

Ingrediencie

  • 400g bílého zelí
  • 100g fialového zelí
  • 1 mrkev
  • 1 jarní cibulka
  • snítka koriandru
  • 2 lžíce oleje
  • 2 lžíce bílého vinného octa
  • špetka soli
  • lžička máku

Príprava

  1. Zelí jsem nakrouhala na tenké proužky a prsty promnula, aby zkřehlo. Mrkev jsem potom nakrájela na nudličky julienne, jarní cibulku na kolečka a koriandr nasekala nadrobno.
  2. Na zálivku jsem promíchala olej společně s octem, solí a mákem.
  3. Zeleninu jsem nakonec promíchala s dresinkem a nechala chvilku před podáváním proležet.

Dobrou chuť!


Autor receptu

Blog založila, aby svoju vášeň posunula ďalej ako za prah vlastnej kuchyne. Blog sa pre ňu stal aj terapiou v každodennom živote a je zásobárňou osvedčených receptov pre lepší deň. Dúfa, že jej záujem a posadnutosť dobrým jedlom sa tak trochu prenesie aj na vás a budete si tú nekonečnú vášeň pre jedlo užívať spolu!

Více jejích receptů

Karolína Kounová Roubíčková

foodblogerka


Burg Ocet s.r.o.
U Bzinku 409
696 81 Bzenec
Czech Republic

tel.: +420 518 384 037

obchod@burggroup.eu