Přes zimu obvykle nemáme moc chuť na salát, ale tenhle je výjimka, dá se totiž jíst po celý rok. Je fajn jako příloha k masu, jen tak, jako náplň do burgerů nebo hot dogů. Do dresinku jsem použila bílý vinný ocet, který je obzvlášť vhodný právě na salát, ale taky třeba na dochucení omáček nebo polévek.
Zelí jsem nakrouhala na tenké proužky a prsty promnula, aby zkřehlo. Mrkev jsem potom nakrájela na nudličky julienne, jarní cibulku na kolečka a koriandr nasekala nadrobno.
Na zálivku jsem promíchala olej společně s octem, solí a mákem.
Zeleninu jsem nakonec promíchala s dresinkem a nechala chvilku před podáváním proležet.
Dobrou chuť!
Autor receptu
Blog založila, aby svoju vášeň posunula ďalej ako za prah vlastnej kuchyne. Blog sa pre ňu stal aj terapiou v každodennom živote a je zásobárňou osvedčených receptov pre lepší deň. Dúfa, že jej záujem a posadnutosť dobrým jedlom sa tak trochu prenesie aj na vás a budete si tú nekonečnú vášeň pre jedlo užívať spolu!