Bára Navrátilová

Domácí bruschetta

Už vás nebaví jednohubky s česnekovou a chlebíčky s vlašákem? Nevšední pohoštění s nádechem Itálie je ta správná volba.

Bzenecký ocot Balsamico crema

Ingrediencie

  • velká bageta
  • olivový olej
  • celý česnek
  • proscuitto nebo parmská šunka 
  • balsamico créma Bzenecký ocet
  • Speciál na saláty Bzenecký ocet
  • kopr
  • pomazánkové máslo
  • uzený pstruh (ale může být i losos)

Príprava

  1. Nejprve si dáme péct oloupaný česnek v olivovém oleji na 180 stupňů cca 15-20 minut.
  2. Následně nakrájíme si bagetu na proužky, pokapeme ji olivovým olejem a dáme péct k česneku alespoň na 10 minut.
  3. V mezičase si připravíme pomazánku, do které dáme pomazánkové máslo nebo jiný měkký sýr typu lučina, sušený kopr a pár kapek Bzeneckého bylinkového speciálu. Vše promícháme a dochutíme solí.
  4. Po vytažení bruschetty si připravíme hned dva druhy. První s rozmačkaným opečeným česnekem, na to položeným proscuittem a pokapané balsamicovým krémem.
  5. Druhý druh namažeme koprovou pomazánkou a na vršek dáme uzeného pstruha.

Dobrou chuť!



Burg Ocet s.r.o.
U Bzinku 409
696 81 Bzenec
IČ: 27669947

tel.: +420 518 384 037

obchod@burggroup.eu