Bára Navrátilová

Falafelové placičky

Netradiční pohoštění pro vegetariánskou návštěvu? Zkuste si připravit tyto falafelové placičky, které můžete nazdobit podle vlastních chutí.

Bzenecký Špeciál na šaláty

Ingrediencie

  • 1 plechovka cizrny
  • 1 cibule
  • petržel a koriandr
  • 2 stroužky česneku nebo sušený 
  • kmín, kardamom, sůl a černý pepř
  • jedlá soda
  • mouka
  • olivový olej
  • voda
  • Bzenecký ocet Speciál na saláty
  • Pomazánkové máslo
  • Sušené bylinky dle chuti
  • sušený česnek
  • sůl a pepř
  • věci, které si dáte na placičky

Príprava

  1. Cizrnu si slijeme a propláchneme a poté ji přidáme do kuchyňského robotu/mixéru.
  2. Do kuchyňského robotu přidáme cibuli, petrželku, koriandr, pepř, česnek, kmín, sůl, kardamom, černý pepř a jedlou sodu a několikrát promícháme, dokud nezískáme zrnitou strukturu. Poté směs přendáme do velké mísy.
  3. Směs uložíme na 30 minut až hodinu do chladničky. 
  4. Mezitím si připravíme pomazánku s pomazánkovým máslem, sušenými bylinkami, sušeným česnekem, Bzeneckým Speciálem na saláty, solí a pepřem. Pomazánku si můžete upravit dle svých preferencí.
  5. Po vyndání si dáme předehřát troubu na 200 stupňů a do směsi přidáme mouku, vodu a olivový olej. Vše promícháme rukama, dokud se směs hezky nespojí.
  6. Ze směsy vytvarujeme velkou placku na pečící papír a pečeme cca 15 minut. 
  7. Po vytažení necháme asi 10 minut vychladnout, nakrájíme na menší kousky a namažeme pomazánkou a dozdobíte dle chuti. A můžeme podávat!

Dobrou chuť! 

TIP:

Pokud se vám nezdá konzistence těsta přidejte mouku nebo olivový olej.

Aby se vám těsto moc nevysušilo, pořádně ho během pečení hlídejte a vyndejte ho včas. Doba pečení závisí na tloušťce těsta, pokud ho tam necháte moc dlouho, tak se vysuší a rozdrolí.



Burg Ocet s.r.o.
U Bzinku 409
696 81 Bzenec
IČ: 27669947

tel.: +420 518 384 037

obchod@burggroup.eu