Cizrnu si slijeme a propláchneme a poté ji přidáme do kuchyňského robotu/mixéru.
Do kuchyňského robotu přidáme cibuli, petrželku, koriandr, pepř, česnek, kmín, sůl, kardamom, černý pepř a jedlou sodu a několikrát promícháme, dokud nezískáme zrnitou strukturu. Poté směs přendáme do velké mísy.
Směs uložíme na 30 minut až hodinu do chladničky.
Mezitím si připravíme pomazánku s pomazánkovým máslem, sušenými bylinkami, sušeným česnekem, Bzeneckým Speciálem na saláty, solí a pepřem. Pomazánku si můžete upravit dle svých preferencí.
Po vyndání si dáme předehřát troubu na 200 stupňů a do směsi přidáme mouku, vodu a olivový olej. Vše promícháme rukama, dokud se směs hezky nespojí.
Ze směsy vytvarujeme velkou placku na pečící papír a pečeme cca 15 minut.
Po vytažení necháme asi 10 minut vychladnout, nakrájíme na menší kousky a namažeme pomazánkou a dozdobíte dle chuti. A můžeme podávat!
Dobrou chuť!
TIP:
Pokud se vám nezdá konzistence těsta přidejte mouku nebo olivový olej.
Aby se vám těsto moc nevysušilo, pořádně ho během pečení hlídejte a vyndejte ho včas. Doba pečení závisí na tloušťce těsta, pokud ho tam necháte moc dlouho, tak se vysuší a rozdrolí.
Kniha 100 receptov na stiahnutie ZADARMO a ďalšia pravidelná inšpirácia
Pridajte sa k nám a získajte online knihu plnú skvelých receptov. Čas od času vám tiež pošleme naše nové recepty, tipy na zaváranie a nakladanie aj informácie o najnovších súťažiach.
Burg Ocet s.r.o.
U Bzinku 409
696 81 Bzenec
IČ: 27669947