Alena Kolaříková

Jahodové gaspacho

Jahodové gaspacho je studená letní polévka, která potěší Vaše chuťové pohárky.

Bzenecký ocot Balsamico di Modena

Ingrediencie

  • 800 g jahod
  • 200 g cherry rajčat
  • 200 g salátové okurky
  • 1 červená paprika
  • 3 snítky čerstvého tymiánu
  • 2 jarní cibulky i se zelenou natí
  • špetka soli
  • čerstvě mletý černý pepř
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 4 lžíce bzeneckého balzamikového octa
  • 200 ml ledové vody

Na ozdobu:

  • 4 čerstvé jahody
  • bzenecké krémové balzamiko
  • čerstvý tymián

 

Príprava

Jahodové gaspacho je studená letní polévka, kterou připravíte ve výkonném mixéru. Podle velikosti můžete všechny čtyři porce mixovat najednou, nebo po jedné porci. Tato studená jahodová polévka vypadá moc hezky, když ji podáváte ve sklenicích na zavařeniny.

  1. Nejprve si upečte papriku. Ideální je, když ji upečete zároveň s něčím dalším, co pečete v troubě.
  2. Papriku vcelku stačí položit na rošt do trouby nebo třeba na pekáč, ve kterém se peče maso.
  3. Takto papriku pečte na 200 °C, půl hodiny.
  4. Poté papriku rozkrojte, vydlabejte semínka a odstraňte stopku.
  5. Okurku oloupejte a nakrájejte na kousky.
  6. Všechny suroviny, včetně pečené papriky, vložte do mixéru. Mixujte na vyšší rychlost, ideální je, když směs nebude úplně hladká.
  7. Jahodové gaspacho dejte do misek nebo skleniček.
  8. Ozdobte plátky jahod, tymiánovými snítkami a krémovým balzamikem.
  9. Můžete ještě vychladit v lednici.

Dobrou chuť!


Autor receptu

Blog Bohyňa kuchyne vznikol v roku 2012. Prináša inšpiráciu na každodenné varenie, sviatočné obedy, fantastické dezerty, ale aj tipy, kde sa dobre najesť a kam cestovať. Nájdete tu všetko, čo potrebujete, aby ste sa stali bohyňou vo vlastnej kuchyni. Za octovými inšpiráciami stojí jedna z duší blogu, Alena Kolaříková.

Více jejích receptů

Alena Kolaříková

foodblogerka


Burg Ocet s.r.o.
U Bzinku 409
696 81 Bzenec
Czech Republic

tel.: +420 518 384 037

obchod@burggroup.eu