Gabriela a Petr Ogurčákovi

Křenový dip - dresink

Skvělý dip, který se bude hodit jak k masu, tak k zelenině.

Bzenecký ocot jablčný

Ingrediencie

  • 30 ml bzeneckého jablečného octa
  • 1 lžička medu
  • 1 lžička dijonské hořčice
  • 3 lžíce najemno nastrouhaného čerstvého křenu.
  • 150 ml zakysané smetany
  • sůl a pepř

Príprava

  1. V malé mističce smícháme ocet, sůl, med a hořčici. Přimícháme najemno nakrájený křen.
  2. Následně přimícháme zakysanou smetanu. Dochutíme solí a pepřem. Dáme do uzavíratelné nádoby. Dip vydrží v lednici až 2 týdny.

Tip: funguje skvěle i jako dresink do řepového salátu. Stačí pouze nahrubo nastrouhat uvařenou řepu a přimíchat křenový dresink.


Autor receptu

Ich pohľad na jedlo prevrátila naruby kniha Začína to jedlom. Začali si uvedomovať, aký obrovský vplyv má jedlo, ktoré jeme, na ľudský organizmus. Chcú ukázať, že zdravé jedlo neznamená nudné dusené zeleninové jedlá bez chuti. Že zdravý tanier je oveľa chutnejší ako vyprážané jedlo, sladené jedlo atď. Nechcú však nikomu hovoriť, čo má jesť a čo nie. Chceli by, aby si na ich blogu našiel inšpiráciu každý, či už je vegetarián, vegán, stravuje sa paleo alebo primal, neje lepok alebo cukor...

Více jejích receptů

Gabriela a Petr Ogurčákovi

foodblogeri


Burg Ocet s.r.o.
U Bzinku 409
696 81 Bzenec
Czech Republic

tel.: +420 518 384 037

obchod@burggroup.eu