1 cm čerstvého zázvoru nebo půl lžičky sušeného mletého
3 lžičky kukuřičného škrobu
1 menší vejce
sůl
čerstvě mletý pepř
rýži a jarní cibulku k podávání
Príprava
Náročnost: snadné
Čas: cca 30 min
Počet porcí: cca 2
Vytvořte marinádu smícháním dvou lžiček škrobu s vodou, medem, sojovkou, olejem, octem i kořením – zázvor, sůl a pepř.
Vejce rozkvedlejte se lžičkou škrobu. Kuřecí maso omyjte a nakrájejte na menší kousky, které obalte v rokvedlaném vajíčku.
Na rozpálenou pánev dejte orestovat kuřecí maso a až se trochu zatáhne, zalijte ho připravenou marinádou. Míchejte, ať se vám škrob nepřipaluje.
Přidejte růžičky brokolice, zrnka kukuřice a plátky mrkve a vše restujte, než zeleninka změkne a maso bude propečené.
Podávejte ideálně s rýží, ale může být i bulgur či kuskus. Na talíři ještě posypte čerstvě nakrájenou jarní cibulkou.
TIP: Často se takto připravená „čína“ dolaďuje také sezamovými semínky, výborné jsou v tom také arašídy či šťáva z pomeranče.
Dobrou chuť!
Autor receptu
Kreatívne založená žena s láskou k vareniu rada vymýšľa a realizuje nové recepty. Kombinuje nové suroviny, takmer každý recept si prerába k obrazu svojmu. Jediné, čo sa snaží dodržiavať, sú rodinné recepty.