Mini Pavlova je u nás opravdu hodně oblíbený dezert. Je na něm skvělé, že si ho můžete ozvláštnit třeba citrónovým krémem nebo si ho připravit jen tak se šlehačkou. A zdobení už je jen na vaší fantazii.
Na pečící papír si nakreslete 10 koleček o velikosti zhruba 8 cm (mezi kolečky nechte větší rozestupy).
Předehřejte si troubu na 150 stupňů.
Bílky dejte do mísy, přidejte špetku soli a vyšlehejte do hustého sněhu. Během šlehání přidávejte postupně prosátý moučkový cukr. Ke konci přidejte vanilkový extrakt, škrob a vinný ocet.
Na nakreslená kolečka vytvořte rovnoměrně sněhové hromádky. Uprostřed nich udělejte mírné důlky.
V momentě, kdy do trouby dáte plechy, snižte teplotu na 110 stupňů. Během pečení neotvírejte troubu.
Sníh v troubě sušte 50-60 minut. Pavlova by měla být na povrchu křupavá, ale neměla by zhnědnout.
Po uplynutí doby vypněte troubu a nechte je uvnitř vychladnout.
Mezitím si ušlehejte šlehačku.
Dezert si ozdobte čerstvým ovocem a nasekanými pistáciemi, případně lyofilizovanými malinami.
Dobrou chuť!
Autor receptu
Celé svoje poslanie vidí v zaujímavej práci, ktorá ju napĺňa a nesmierne baví. Navyše robí to, čo môže priniesť lásku každému človeku na svete, pretože ako všetci vieme, "láska ide cez žalúdok". Nemusíte tráviť hodiny v kuchyni, aby ste ju mohli niekomu odovzdať, stačí, ak dostanete chuť na dobré varenie a pravá láska môže byť na svete. Pozrite si niektoré z jej receptov a možno si ich zamilujete. A kto vie, možno sa vďaka nim niekto zamiluje do vás.