Rajčata den předem potřete směsí olivového oleje, prolisovaného česneku, tymiánových lístků a přibližně půl lžičky soli. Nechejte odpočívat v lednici.
Na druhý den si nejprve připravte karamelizovanou cibuli. Cibuli oloupejte a nakrájejte na kolečka nebo měsíčky. V hrnci si rozehřejte sádlo a dejte na něj opékat cibuli. Zvolte střední teplotu, opékejte dozlatova, pak do světle hnědé barvy. Ochuťte čtyřmi lžícemi Balsamico di Modena, solí a pepřem. Podle potřeby můžete přidat trochu vody.
Naložená rajčata ugrilujte a poté rozmačkejte v misce, ve které byla rajčata naložena. Zbyl tam totiž olivový olej, česnek a tymián. Přidejte jednu lžíci Balsamico di Modena a promíchejte. Pracujte ještě s horkými rajčaty, směs se krásně propojí. Ještě můžete dochutit solí a pepřem.
Každý krajíc chleba překrojte napůl a opečte na grilu. Klobásy také ugrilujte.
A přišel čas všechno spojit. Na půl krajíce chleba dejte karamelizovanou cibuli, na ni rajčatovou směs, trochu zeleného salátu a ugrilované klobásy. Přiklopte druhou půl krajícem a ihned podávejte.
Toto jídlo chutná skvěle i bez grilovaných klobás.
Dobrou chuť!
Autor receptu
Blog Bohyňa kuchyne vznikol v roku 2012. Prináša inšpiráciu na každodenné varenie, sviatočné obedy, fantastické dezerty, ale aj tipy, kde sa dobre najesť a kam cestovať. Nájdete tu všetko, čo potrebujete, aby ste sa stali bohyňou vo vlastnej kuchyni. Za octovými inšpiráciami stojí jedna z duší blogu, Alena Kolaříková.