Redakcia

Sterilovaná červená řepa

Toto není řepa jako ze školní jídelny, zkuste to!

Bzenecký liehový kvasný ocot

Ingrediencie

  • červená řepa
  • semínka fenyklu
  • nálev na Bzenecké okurky (koupíme krabičku "Koření pro nálev Bzenecké okurky" a připravíme nálev přesně podle návodu) nebo použijeme následující recept:
  • 3 litry vody
  • 1 litr Bzeneckého kvasného lihového octa
  • 120 g soli
  • 400 g cukru
  • 30 kuliček Sacharinu
  • 30 kuliček nového koření
  • 30 kuliček pepře
  • 1 a polévkové lžíce hořčičného semínka
  • 4 bobkové listy
  • 4 ks hřebíčku
  • kousek celé skořice
  • Nálev vaříme 15 minut a přecedíme.

Príprava

POSTUP: Den předem řádně umytou a uvařenou řepu oloupeme a nakrájíme do sklenic. Do každé sklenice (0,7 litru) přidáme 5-6 semínek fenyklu a zalijeme uvařeným přeceděným nálevem. Sterilujeme 20 minut při 80°C.

autor: Helena Patková, Polešovice



Burg Ocet s.r.o.
U Bzinku 409
696 81 Bzenec
IČ: 27669947

tel.: +420 518 384 037

obchod@burggroup.eu