Redakcia

Sterilovaná paprika

Takto připravená paprika se skvěle hodí do různých salátů, ale i k jiným pokrmům, pojďme si ji společně připravit.

Bzenecký liehový kvasný ocot

Ingrediencie

  • červená paprika kapie (ale může být i zelená)
  • olej

nálev na Bzenecké okurky (koupíme krabičku "Koření pro nálev Bzenecké okurky" a připravíme nálev přesně podle návodu) nebo použijeme následující recept:

  • 3 litry vody
  • 1 litr Bzeneckého kvasného lihového octa
  • 120 g soli
  • 400 g cukru
  • 30 kuliček Sacharinu
  • 30 kuliček nového koření
  • 30 kuliček pepře
  • 1 a polévkové lžíce hořčičného semínka
  • 4 bobkové listy
  • 4 ks hřebíčku
  • kousek celé skořice

Príprava

  1. Nálev vaříme 15 minut a přecedíme.
  2. Papriku nakrájíme do sklenic a zalijeme uvařeným přeceděným nálevem.
  3. Do sklenic přidáme kávovou lžičku oleje, uzavřeme a sterilujeme 20 minut při 80°C. 


Burg Ocet s.r.o.
U Bzinku 409
696 81 Bzenec
Czech Republic

tel.: +420 518 384 037

obchod@burggroup.eu