Kateřina Jašková

Třešňové chutney

Taky tak milujete sýry a různá obložená prkýnka? Já to mám ráda moc a sýry si vždycky potřebuju doplnit nějakou marmoškou nebo čatním. No a protože je sezóna třešní v plném proudu a třešně se objevily u mě doma, bylo po chvilce dost jasný, jak je zpracuju.

Bzenecký ocot Balsamico di Modena

Ingrediencie

  • 500 g vypeckovaných třešní
  • 1 velká cibule nebo 2 menší
  • špetka chilli vloček
  • 5 lžice extra panenského olivového oleje
  • 2 polévkové lžíce octu balsamico
  • 2 polévkové lžíce třtinového cukru
  • špetka soli

Príprava

  1. Cibuli zbavte slupky a nakrájejte ji na plátky.
  2. V pánvi rozehřejte olivový olej a na něm orestujte cibuli cca 5 minut do sklovata.
  3. Poté přidejte třešně, špetku soli a chilli a duste je dalších 10 minut, dokud nezměknou.
  4. Nakonec přidejte ocet a cukr, ten nechte chvilku zkaramelizovat, asi tak 2 minutky.
  5. Ještě jednou promíchejte a je hotovo.
  6. Chutney nechte zchladnout, přendejte jej do sklenic a buď jej můžete zavařit nebo jej ihned po vychladnutí spotřebujte k sýrům, masu nebo k sušené šunce.

Dobru chuť!


Autor receptu

Môj blog s príznačným názvom I Love My Life je venovaný všetkému, čo má Katka v živote rada. Láske, zdraviu, vo veľkej miere jedlu a receptom a tiež motivácii. Uvedomila si, že problémy a starosti sú väčšinou v našich hlavách a že niekedy vidíme niektoré veci čierne bezdôvodne. Naučila sa pokorne prijímať všetko, čo jej osud nadelí, a byť za to vďačná. Pretože to zlé nás vždy posilňuje a to dobré nám dáva nádej, že život je naozaj krásny.

Více jejích receptů

Kateřina Jašková

foodblogerka


Burg Ocet s.r.o.
U Bzinku 409
696 81 Bzenec
Czech Republic

tel.: +420 518 384 037

obchod@burggroup.eu