Redakcia

Dalasovy kyselé rybičky

Nakládat můžeme nejen zeleninu, ale i maso nebo ryby! 

Bzenecký liehový kvasný ocot

Ingrediencie

  • 1 kg rybího masa

na marinádu:

  • 5 ks bobkového listu
  • 10 kuliček nového koření
  • 5 kuliček pepře
  • 1 kg nakrájené cibule
  • 2 sklenice (750 ml) sterilizovaného zelí včetně nálevu
  • 1 plechovka konzervovaného hrášku včetně nálevu
  • 1 sklenice zavařené papriky včetně nálevu
  • 2 polévkové lžíce oleje

Príprava

Rybí maso nakrájíme na kostičky, naložíme na 3 dny do soli (asi 5 polévkových lžic), potom opláchneme a naložíme na 3 dny do Bzeneckého kvasného lihového octa (maso musí být celé pod octem), pak znovu pořádně umyjeme. K masu přidáme marinádu včetně koření a zeleniny, všechno smícháme dohromady, dáme do sklenic a necháme v lednici. Nakládáme nejméně tři dny.



Burg Ocet s.r.o.
U Bzinku 409
696 81 Bzenec
Czech Republic

tel.: +420 518 384 037

obchod@burggroup.eu