Kateřina Jašková

Domácí kečup

Léto mám spojeno se šťavnatými, ale hlavně slaďoučkými rajčaty. Já jsem naprostý milovník rajčat a mohla bych se jich ujíst. A co se týče kečupu, je to to stejný. Kečup mám ráda a nemyslím si o něm nic špatného. Pokud se teda neleje na špagety.

Bzenecký ocot Balsamico di Modena

Ingrediencie

Na cca 1L: 

  • 2 kg zralých rajčat
  • 4 střední jablka
  • 100 ml balsamikového octa
  • 5 kuliček celého pepře
  • 1 zarovnaná polévková lžíce soli
  • 4 hřebíčky
  • 4 kuličky nového koření
  • 2 bobkové listy
  • 150 g třtinového cukru
  • špetka mleté skořice

Príprava

  1. Jablka i rajčata omyjte a jablka zbavte slupky a jádřince.
  2. Jablíčka i rajčata nakrájejte na větší kousky, dejte je do středního hrnce.
  3. Přidejte sůl, hřebíček, pepř, nové koření a bobkové listy a na středním plameni duste do změknutí.
  4. Nyní směs přepasírujte, nalijte zpět do hrnce, přidejte ocet, cukr a skořici a vše ještě povařte do zhoustnutí.
  5. Podle své chuti můžete kečup dosladit nebo dosolit.
  6. Kečup po uvaření nalijte do zavařovacích skleniček a kečup buď zavařte nebo sklenice zavíčkujte a otočte dnem vzhůru a nemusíte zavařovat.

Dobrou chuť!


Autor receptu

Môj blog s príznačným názvom I Love My Life je venovaný všetkému, čo má Katka v živote rada. Láske, zdraviu, vo veľkej miere jedlu a receptom a tiež motivácii. Uvedomila si, že problémy a starosti sú väčšinou v našich hlavách a že niekedy vidíme niektoré veci čierne bezdôvodne. Naučila sa pokorne prijímať všetko, čo jej osud nadelí, a byť za to vďačná. Pretože to zlé nás vždy posilňuje a to dobré nám dáva nádej, že život je naozaj krásny.

Více jejích receptů

Kateřina Jašková

foodblogerka


Burg Ocet s.r.o.
U Bzinku 409
696 81 Bzenec
Czech Republic

tel.: +420 518 384 037

obchod@burggroup.eu