Romana Böhmová

Jarní salát s lososem

Kombinace koprové zálivky, lososa obaleného v sezamu a jarního salátu je neskutečně osvěžující. Příprava jídla vám netrvá déle jak 30 minut, ale výsledná chuť je dokonalá.

Bzenecký ocot jablčný

Ingrediencie

  • Mix salátů
  • 3 ředkvičky
  • 30 g zelené francouzské čočky (proklik na honest market)
  • 120 g lososa (filet)
  • Černý a bílý sezam
  • Krvavý pomeranč
  • Olivový lej
  • Sůl

Na zálivku:

  • 1 lžíce medu
  • 1 lžíce jablečného octa
  • 1 lžička dijonské hořčice
  • 1 lžička nasekaného kopru
  • Čerstvě mletý pepř
  • Sůl

Príprava

  1. Nejdříve si připravíme zálivku smícháním všech surovin na zálivku.
  2. Čočku si uvaříme v osolené vodě podle návodu.
  3. Lososa si osolíme a obalíme ho sezamu. Na pánvi si rozpálíme olivový olej a lososa na něm opečeme z každé strany zhruba po minutě. Stáhneme pánev z plotny a necháme ho dojít.
  4. Mezitím si dáme do misky mix salátů a smícháme se zálivkou. Salát naservírujeme do hlubokého talíře, zasypeme čočkou a poklademe na čtvrtky nakrájenými ředkvičkami. Nakonec přidáme plátek lososa a na plátky pokrájený krvavý pomeranč.

Dobrou chuť!


Autor receptu

Celé svoje poslanie vidí v zaujímavej práci, ktorá ju napĺňa a nesmierne baví. Navyše robí to, čo môže priniesť lásku každému človeku na svete, pretože ako všetci vieme, "láska ide cez žalúdok". Nemusíte tráviť hodiny v kuchyni, aby ste ju mohli niekomu odovzdať, stačí, ak dostanete chuť na dobré varenie a pravá láska môže byť na svete. Pozrite si niektoré z jej receptov a možno si ich zamilujete. A kto vie, možno sa vďaka nim niekto zamiluje do vás.

Více jejích receptů

Romana Böhmová

foodblogerka


Burg Ocet s.r.o.
U Bzinku 409
696 81 Bzenec
Czech Republic

tel.: +420 518 384 037

obchod@burggroup.eu