Gabriela a Petr Ogurčákovi

Luštěninový salát

Luštěninový salát je výborný, chutný a zvládnou ho i začátečníci!

Bzenecký vínný ocot červený

Ingrediencie

  • 300g uvařené francouzské čočky (zelená)
  • 100g baby špenátu
  • 1ks halloumi sýra
  • 12ks cherry rajčátek
  • 1 jarní cibulka
  • zralé avokádo

Na dresink:

  • 60ml olivového oleje
  • 2 lžíce vinného octa
  • 1 lžička dijonské hořčice
  • 1 lžička medu
  • hrst bazalky
  • sůl a pepř

Príprava

  1. Rozpálíme si troubu na 165°C. Malý plech vyložíme pečícím papírem a na něj rozložíme půlky cherry rajčátek rozpůlenou částí nahoru. Pokapeme olivovým olejem a opepříme. Pečeme 30 min.
  2. Mezitím si připravíme dresink, halloumi a zbytek surovin. Do malé mističky přilijeme 60 ml olivového oleje, přidáme 2 lžíce vinného octa, 1 lžičku hořčice, medu a hrst najemno nasekané bazalky. Promícháme a dochutíme solí a pepřem.
  3. Halloumi rozkrájíme na menší kostky a zprudka orestujeme na olivovém oleji. Následně můžeme ještě překrájet sýr na menší kostičky.
  4. Avokádo a jarní cibulku nakrájíme na jemné plátky.
  5. Na závěr ve středně velké míse smícháme 300g uvařené čočky, 100g špenátu, jarní cibulku, cherry rajčátka, avokádo a kostky halloumi. Přilijeme podle chuti dresink a případně dochutíme solí, pepřem či octem.

Dobrou chuť!


Autor receptu

Ich pohľad na jedlo prevrátila naruby kniha Začína to jedlom. Začali si uvedomovať, aký obrovský vplyv má jedlo, ktoré jeme, na ľudský organizmus. Chcú ukázať, že zdravé jedlo neznamená nudné dusené zeleninové jedlá bez chuti. Že zdravý tanier je oveľa chutnejší ako vyprážané jedlo, sladené jedlo atď. Nechcú však nikomu hovoriť, čo má jesť a čo nie. Chceli by, aby si na ich blogu našiel inšpiráciu každý, či už je vegetarián, vegán, stravuje sa paleo alebo primal, neje lepok alebo cukor...

Více jejích receptů

Gabriela a Petr Ogurčákovi

foodblogeri


Burg Ocet s.r.o.
U Bzinku 409
696 81 Bzenec
Czech Republic

tel.: +420 518 384 037

obchod@burggroup.eu