Bára Navrátilová

Řecké špízy

Chutné řecké špízy vhodné nejen na letní grilování, ale i v zimě pro připomínku teplých dovolenkových dní.

Bzenecký vínný ocot červený

Ingrediencie

  • 2 kuřecí prsa
  • 2 PL olivového oleje
  • 1 PL červeného vinného Bzeneckého octa
  • šťáva z citrónu
  • 3 stroužky česneku
  • 1 ČL dijonské hořčice
  • sušené oregano
  • cuketa
  • červená cibule
  • červená paprika
  • žlutá paprika

Príprava

  1. Nejprve si připravíme kuřecí maso, nakrájíme si ho na takové kousky, které nám půjdou dobře napichovat. 
  2. Kuřecí maso si naložíme do marinády, kterou připravíme smícháním olivového oleje, čerstvé citronové šťávy, červeného vinného Bzeneckého octa, dijonské hořčice, čerstvého česneku a sušeného oregana. Naložené maso necháme chvilku odpočívat a mezitím si nekrájíme zeleninu na špízy.
  3. Cibuli si oloupeme a nakrájíme na kolečka, cuketu také nakrájíme na kolečka a papriky nakrájíme na obdélníčky tak, aby nám šla dobře napichovat.
  4. Zeleniny na střídačku s masem napíchneme na špejli a dáme na gril. 
  5. Podáváme ideálně s tzatziki a čerstvý pečivem.

Dobrou chuť!



Burg Ocet s.r.o.
U Bzinku 409
696 81 Bzenec
IČ: 27669947

tel.: +420 518 384 037

obchod@burggroup.eu