Ingrediencie
- 1 grilované kuře
- 500 g těstovin
- 60 ml olivového oleje
- 2 PL Bzenecký vinný ocet kvasný z bílého vína
- 200 g nakrájených rajčat
- 1/3 hrníčku nakrájených čerstvých lístků bazalky
- 75 g nakrájených černých oliv
- koření
- sůl
Príprava
- Grilované kuře obereme, maso a kůži nakrájíme na malé kousky.
- Těstoviny uvaříme v osolené vodě, scedíme a dáme do mísy.
- Do horkých těstovin přilejeme olej smíchaný s Bzeneckým vinným octem z bílého vína a zamícháme.
- Přidáme kuře, rajčata, bazalku, olivy a důkladně promícháme.
- Jednotlivé porce posypeme černým kořením a podáváme teplé jako hlavní jídlo nebo studené jako těstovinový salát.
autor: Lenka Horníková
Redakcia
foodbloger
Burg Ocet s.r.o.
U Bzinku 409
696 81 Bzenec
Czech Republic