Karolína Kounová Roubíčková

Kuře na vinném octu a tymiánu

Bzenecký vínny ocot biely

Ingrediencie

Na 2 porce:

Príprava

  1. Maso nejprve z obou stran trochu osolím. Potom ho opeču na másle nejprve kůží dolů dozlatova, potom otočím a nechám zatáhnout.
  2. Opečené maso vyndám z pánve a ve výpeku nechám zesklovatět najemno nasekanou cibuli. K cibuli vrátím zpět maso kůží nahoru a vše zaliju bílým vinným octem.
  3. Do pánve přihodím tymián, přiklopím pokličkou a nechám asi 10 minut dusit. Potom odklopím pokličku, tekutinu nechám zredukovat, dosolím, opepřím a podávám s bramborem nebo třeba jenom chlebem.

Dobrou chuť!


Autor receptu

Blog založila, aby svoju vášeň posunula ďalej ako za prah vlastnej kuchyne. Blog sa pre ňu stal aj terapiou v každodennom živote a je zásobárňou osvedčených receptov pre lepší deň. Dúfa, že jej záujem a posadnutosť dobrým jedlom sa tak trochu prenesie aj na vás a budete si tú nekonečnú vášeň pre jedlo užívať spolu!

Více jejích receptů

Karolína Kounová Roubíčková

foodblogerka


Burg Ocet s.r.o.
U Bzinku 409
696 81 Bzenec
Czech Republic

tel.: +420 518 384 037

obchod@burggroup.eu