Tyhle rychlé okurky jsou skvělé jako příloha nejen ke grilování. Nejsou sterilované a díky tomu mají svěží a čerstvou okurkovou chuť, doplněnou voňavým koprem a sladkokyselým nálevem.
Omyté okurky nakrájíme na tenké plátky. My je doporučujeme nakrájet na 1 mm tenké plátky, ale klidně i větší. Stejně tak nakrájíme i oloupanou cibuli.
V misce dobře promícháme se solí, zatížíme talířkem a necháme minimálně hodinu odležet, ať zelenina pustí vodu. V lednici můžeme však nechat odležet až 24 hodin.
Odleželou zeleninu vyklopíme na cedník a necháme vykapat. Vykapanou zeleninu vrátíme zpět do misky, přidáme cukr a vše dobře promícháme. Nakonec přidáme jemně posekaný kopr, ocet a pár kapek oleje. Promícháme a můžeme podávat.
Tyto rychlé nakládané okurky pár dnů v lednici vydrží, ale my je připravujeme nejradši čerstvé, a to v množství, které se sní během jedné grilovačky lusknutím prstu.
Dobrou chuť!
Autor receptu
Založit si blog byl jeden z mých snů. Ze začátku měl fungovat hlavně jako kuchařka pro mě a moje kamarády, kde bude všechno pěkně pohromadě sepsáno a nafoceno. Do té doby to totiž vypadalo asi takhle: jeden sešit se spoustou heslovitě popsaných papírků a v počítači stovky fotek různých jídel, která jsem kdy uvařila. Samozřejmě ve všem strašný zmatek. Nejsem kuchař, nejsem ani fotograf. Přes to všechno mě hrozně moc baví vařit, fotit a sepisovat recepty na svůj blog, který je mým velkým koníčkem a kde najdete recepty z naší domácí kuchyně.
Kniha 100 receptů ke stažení ZDARMA a další pravidelná inspirace
Přidejte se k nám a získejte online knihu plnou skvělých receptů. Čas od času vám také pošleme naše nové recepty, tipy na zavařování a nakládání i informace o nejnovějších soutěžích.
Burg Ocet s.r.o.
U Bzinku 409
696 81 Bzenec
IČ: 27669947