Bistro 32

Rychlé nakládané okurky

Tyhle rychlé okurky jsou skvělé jako příloha nejen ke grilování. Nejsou sterilované a díky tomu mají svěží a čerstvou okurkovou chuť, doplněnou voňavým koprem a sladkokyselým nálevem.

Bzenecký ocet vinný bílý

Ingredience

  • 1 kg okurek hadovek (cca 2-3 kusy)
  • 1 střední žlutá cibule
  • 2 zarovnané lžičky soli
  • 40 g cukru krupice
  • 100 ml bílého vinného octa
  • 3 lžíce jemně posekaného kopru
  • pár kapek oleje (například řepkový)

Příprava

  1. Omyté okurky nakrájíme na tenké plátky. My je doporučujeme nakrájet na 1 mm tenké plátky, ale klidně i větší. Stejně tak nakrájíme i oloupanou cibuli.
  2. V misce dobře promícháme se solí, zatížíme talířkem a necháme minimálně hodinu odležet, ať zelenina pustí vodu. V lednici můžeme však nechat odležet až 24 hodin.
  3. Odleželou zeleninu vyklopíme na cedník a necháme vykapat. Vykapanou zeleninu vrátíme zpět do misky, přidáme cukr a vše dobře promícháme. Nakonec přidáme jemně posekaný kopr, ocet a pár kapek oleje. Promícháme a můžeme podávat.
  4. Tyto rychlé nakládané okurky pár dnů v lednici vydrží, ale my je připravujeme nejradši čerstvé, a to v množství, které se sní během jedné grilovačky lusknutím prstu.

Dobrou chuť!


Autor receptu

Založit si blog byl jeden z mých snů. Ze začátku měl fungovat hlavně jako kuchařka pro mě a moje kamarády, kde bude všechno pěkně pohromadě sepsáno a nafoceno. Do té doby to totiž vypadalo asi takhle: jeden sešit se spoustou heslovitě popsaných papírků a v počítači stovky fotek různých jídel, která jsem kdy uvařila. Samozřejmě ve všem strašný zmatek. Nejsem kuchař, nejsem ani fotograf. Přes to všechno mě hrozně moc baví vařit, fotit a sepisovat recepty na svůj blog, který je mým velkým koníčkem a kde najdete recepty z naší domácí kuchyně.

Více receptů autora

Bistro 32

foodblogerka


Burg Ocet s.r.o.
U Bzinku 409
696 81 Bzenec
IČ: 27669947

tel.: +420 518 384 037

obchod@burggroup.eu

Záložka