Redakce

Čalamáda z hříbků

Máte plný koš hub a už nemáte chuť na smaženici? Pojďte si s námi připravit čalamádu!

Bzenecký ocet kvasný lihový

Ingredience

  • 3 litry vody
  • 1 litr Bzeneckého kvasného lihového octa
  • 12 dkg soli
  • 28 dkg cukru
  • 36 kuliček náhradního sladidla (např. Sacharinu)
  • 10 bobkových listů
  • 10 kuliček celého pepře
  • 2 kousky celé skořice
  • 2 hřebíčky
  • 2 polévkové lžíce hořčičného semínka
  • Nálev 20 minut povaříme a přecedíme.

dále:

  • 2 kg papriky
  • 1 kg cibule
  • 2 kg hříbků

Příprava

  1. Hříbky povaříme ve slané vodě po dobu 5 minut a propláchneme studenou vodou.
  2. Smícháme s cibulí nakrájenou na kostičky a s nakrájenou paprikou.
  3. Promíchanou směs naplníme do sklenic, zalijeme přeceděným nálevem, uzavřeme víčkem a sterilujeme 30 minut při 90°C.

autor: Lenka Juříková, Vracov



Burg Ocet s.r.o.
U Bzinku 409
696 81 Bzenec
Czech Republic

tel.: +420 518 384 037

obchod@burggroup.eu