Už více než 100 let
jsme hospodyňkám po ruce
Produkty
Octová klasika
Lihové octy mají silnou a ostrou chuť a vůni, proto jsou vhodné pro marinování a konzervování (zavařování nebo nakládání), případně čištění. Oproti ovocným octům, které jsou méně kyselé, má lihový ocet vysoký podíl octové kyseliny (8%). Díky tomu dokáže uchovat potraviny konzervované a nedopustí, aby se v nálevu množily nebezpečné mikroorganizmy.
Bzenecký lihový ocet má jedinečnou chuť danou tradiční recepturou. Oproti ostatním octům na trhu obsahuje karamel a voňavý estragon, které chuť nálevu taktéž ovlivní.
Lihový ocet kvasný 1L
Lihový ocet kvasný 5L
BIO ocet lihový kvasný 0,5 l
Ovocné a speciální octy
Ovocné octy jsou vyrobeny z ovocné šťávy fermentací, kdy se šťáva přirozeným kvašením mění na ovocné víno. To se následnou další fermentací přemění na ovocný ocet a nese si s sebou chuť i vůni původního ovoce. Mezi nejoblíbenější speciální octy se řadí jablečný ocet, vinný či balzamikový ocet. Jsou méně kyselé než lihové octy, mají jemnou a sladkou chuť a vůni. Proto se výborně hodí na marinády, dressinky, salátové zálivky, omáčky a dokonce i v dezerty. Ovocné octy jsou zdrojem vitamínů, minerálů a přirozeně zvýrazňují chuť vašich jídel. Octové speciality jsou krémové balsamico a speciál na saláty s chutí bylinek.
Jablečný ocet 5% 1L
Jablečný ocet 5% 0,5L
BIO jablečný ocet 0,5 l
Speciál na saláty 5% 0,5L
Vinný ocet červený 6% 0,5L
Vinný ocet bílý 6% 0,5L
Balsamico di Modena 6% 0,5L
Balsamico crema 0,25 L
Kde koupit Bzenecký ocet
Bzenecké octy zakoupíte v distribučních sítích většiny obchodních řetězců a u mnoha dalších dobrých prodejců. Dostupnost se může lišit v závislosti na sezóně. Nakupovat můžete i v internetových obchodech. Kde koupit konkrétní druh octu zjistíte na stránce s detailem produktu.
Rady a tipy / Blog
Zajímá Vás, jak vybírá octy k dochucování šéfkuchař? Chcete začít nebo se zdokonalit v zavařování? Hledáte tipy na biologicky odbouratelné čištění v domácnosti? Chtějte se dozvědět víc!
V čem se liší nakládání a zavařování
Nakládání a zavařování jsou dva různé způsoby uchovávání potravin. Zatímco nakládané potraviny, jako je zelí, zelenina, houby nebo maso v marinádě, se připravují k rychlé... Přejít na článek
Houby vhodné pro nakládání a pár rad k nim
Léto je v plném proudu a s ním i sezóna nakládání. Proto vám přinášíme tipy k nakládání lahodných houbových specialit. Nakládání hub je skvělý způsob, jak uchovat chutě lesa... Přejít na článek