
Druhy octů: kam který patří?
Naprosto bez mučení vám hned na začátku přiznám, že to není dlouho, kdy jsem doma používala jen pár druhů octů. Zcela zásadně to ale změnily emaily s Bárou, která mi dala šanci... Přejít na článek
Naprosto bez mučení vám hned na začátku přiznám, že to není dlouho, kdy jsem doma používala jen pár druhů octů. Zcela zásadně to ale změnily emaily s Bárou, která mi dala šanci... Přejít na článek
Čistota, dodržování receptů i doby sterilizace. Veronika Gruntová neboli Máma z gruntu má pro vás 12 rad, které vám zaručeně pomůžou úspěšně zavařit celou úrodu ze zahrádky. Přejít na článek
Když se řekne ocet, většina z nás se zatváří kysele až opovržlivě. Bereme ho jako normální, naprosto všední věc, která prostě patří do našich spíží stejně jako olej, sůl,... Přejít na článek
Zavařování je radost. A není to ani nijak složitá záležitost. Stačí mít kvalitní suroviny, pečlivě umyté sklenice, dbát na čistotu a hotové výrobky dobře zakonzervovat. Jak na to?... Přejít na článek
Ocet balsamico jsme v Česku objevili s prvními výlety do ciziny. Jeho jemná chuť a krémová struktura z něj dělá to nejlepší dochucovadlo salátů, hotových jídel i dezertů. Jeho velkou... Přejít na článek
Zálivka na saláty, úprava ryb a mořských plodů, dochucování marinád nebo polévek a dokonce i jako přísada do ovocných salátů. Do čeho všeho se hodí vinný ocet a jak ho nejlépe... Přejít na článek
O jablečném octu se často mluví v superlativech jako o zázračném prostředku na hubnutí nebo snižování hladiny cholesterolu. Jak je to s jablečným octem doopravdy, jak vzniká a k čemu... Přejít na článek
V kuchyni sehrává ocet důležitou úlohu, ale nesmíte podcenit jeho správný výběr. Na trhu je jich totiž několik druhů, těmi hlavními jsou ovocné a lihové octy. A tak dobře... Přejít na článek
Zavařování se vrátilo do módy. Pro naše babičky znamenalo zásoby na zimu, pro nás hlavně zpracování přebytků ze zahrádky a taky radost z toho, že víme, odkud naše marmelády... Přejít na článek
Teď vás možná napadá, jak mám zavařovat, když nemám zavařovací hrnec. Veronika Gruntová, která vede projekt Máma z gruntu vám poradí. Máte hned 4 možnosti – zavařování v... Přejít na článek
Ze zkušenosti vím, že má spoustu lidí ostych používat jiný ocet než obyčejný, kvasný lihový, na který je každý z nás zvyklý. Kvasný lihový ocet používám nejen v kuchyni na... Přejít na článek
Jak vám může ocet pomoct v prádelně? Velmi dobře, a díky biologické odbouratelnosti navíc i šetrně vůči přírodě. Přejít na článek
Mít krásnou čistou koupelnu? Tak se připravte, protože vás čekají rady na: pochromované povrchy WC mísa nerezové umyvadlo nánosy vápence z vodovodních baterií uvolnění... Přejít na článek
Ocet jako čisticí prostředek využívají lidé již po staletí, dnes na něj však pod návalem chemických přípravků z reklam často zapomínáme. Kde a k jakému účelu se ocet hodí a... Přejít na článek
Řeknete si – vždyť já ocet na čištění již dávno používám. Ano, ale většinou k odstranění vodního kamene u varné konvice. Přejít na článek
Úklid v kuchyni či koupelně si s octem představit dovedete. Ale víte, že své uplatnění v domě najde i jinde? Přejít na článek
Zatímco nakládat můžete zelí, zeleninu, okurky do láku nebo maso do marinády, zavařování vám zaručí, že potraviny déle vydrží. Pojďme si s Veronikou Gruntovou neboli Mámou z... Přejít na článek
Lámete si hlavu, co všechno je k zavařování potřeba? Veronika Gruntová vám ukáže, jak na to a co všechno je dobré si připravit, než začnete zavařovat. Nebojte se, nic to není. Přejít na článek
Nenechte se zmást, ve výsledku jsou dvě – ty se šroubovacím víčkem a ty s OMNIA víčkem. Kterou sklenici na jaké zavařování použít? To vám poradí Veronika Gruntová, zkušená... Přejít na článek
Burg Ocet s.r.o.
U Bzinku 409
696 81 Bzenec
Czech Republic