
Vaříme a dochucujeme

Mnohé hospodyně používají pro zavařování i dochucení pokrmů jeden jediný typ octa – kvasný lihový. Pro dochucování však na trhu existují i vhodnější druhy – ovocné octy.
Také špičkoví kuchaři ve svých gastro provozech využívají pestrých chutí ovocných octů. V sérii videoreceptů šéfkuchař David Valíček radí jak vybrat a dochucovat vinnými, balzamikovými či jablečnými Bzeneckými octy. Ve videích přidává i užitečné praktické rady a tipy pro vaše vaření. Nechejte se inspirovat!
Lososové ceviche s avokádem, Cottage sýrem a Balsamico Crema polevou
Pečené kuře na česneku s karamelizovaným jablečným octem a kokosovou rýží
Salát s vařenou řepou a marinovaným vejcem v Balsamico octu
Dušené hovězí plátky na víně s červeným vinným octem, hráškem a estragonovými brambory
Sandwich s dušenými BBQ houbami, Coleslaw salát
House dresink, hořčično-medový dresink a balzamikový vinaigrett
Zajímá Vás, jak vybírá octy k dochucování šéfkuchař? Chcete začít nebo se zdokonalit v zavařování? Hledáte tipy na biologicky odbouratelné čištění v domácnosti? Chtějte se dozvědět víc!
Když se řekne ocet, většina z nás se zatváří kysele až opovržlivě. Bereme ho jako normální, naprosto všední věc, která prostě patří do našich spíží stejně jako olej, sůl,... Přejít na článek
Naprosto bez mučení vám hned na začátku přiznám, že to není dlouho, kdy jsem doma používala jen pár druhů octů. Zcela zásadně to ale změnily emaily s Bárou, která mi dala šanci... Přejít na článek
Burg Ocet s.r.o.
U Bzinku 409
696 81 Bzenec
Czech Republic