Bzenecký lihový ocet
Je nejvhodnější pro nakládání a zavařování. Svou koncentrací dokáže uchovat potraviny konzervované a nedopustí, aby se v nálevu množily nebezpečné mikroorganizmy. Je svým složením pro zavařování i chuťově jedinečný, oproti ostatním lihovým octům na trhu totiž obsahuje karamel a voňavý estragon.
Jak správně zavařovat? Radí Máma z gruntu
Zavařujete nebo nakládáte zeleninu, maso, ryby či hříbky už léta? Chcete se poučit či načerpat nové nápady? Nebo teprve začínáte a chcete uchovat vlastní výpěstky na později? Máme pro Vás pár rad od zkušené pěstitelky a hospodyně Veroniky Gruntové, která vede projekt Máma z gruntu.
Zavařujeme bzenecké okurky podle rodinného receptu
Zavařujeme božskou cuketovou omáčku
Jak vyrobit babiččin domácí kečup bez éček
Zavařená křupavá pikantní mrkev
Zavařená červená řepa s křenem
Jablkové chutney jako delikatesa ke grilování
Inspirujte se recepty
Rady a tipy / Blog
Zajímá Vás, jak vybírá octy k dochucování šéfkuchař? Chcete začít nebo se zdokonalit v zavařování? Hledáte tipy na biologicky odbouratelné čištění v domácnosti? Chtějte se dozvědět víc!
Jaký je rozdíl mezi zavařováním a nakládáním?
Zatímco nakládat můžete zelí, zeleninu, okurky do láku nebo maso do marinády, zavařování vám zaručí, že potraviny déle vydrží. Pojďme si s Veronikou Gruntovou neboli Mámou z... Přejít na článek
Jaké pomůcky potřebujeme k zavařování?
Lámete si hlavu, co všechno je k zavařování potřeba? Veronika Gruntová vám ukáže, jak na to a co všechno je dobré si připravit, než začnete zavařovat. Nebojte se, nic to není. Přejít na článek