Vejce vytáhneme z lednice 15 minut před přípravou. Do kastrůlku s vodou přidáme lžíci octa a přivedeme k varu. Když se voda vaří, opatrně do ní vložíme vejce a vaříme přesně 5 minut.
Po dovaření vejce velmi rychle přesuneme do kastrůlku s ledovou vodou a chladíme je asi dvě minuty. Poté rozbijeme plochou stranu vejce a opatrně oloupeme. Pracujeme rychle. Správně by se měl být bílek tuhý ale žloutek zůstat tekutý a prohřátý.
Vejce ve skleničce “rozbijeme” lžičkou a přidáme kousek másla, sůl, pepř a čerstvou pažitku. Promícháme.
Podáváme třeba s cherry rajčaty, zakáplými octem balsamico crema, a opečeným toustem.
Dobrou chuť!
Autor receptu
Kreativní duše a gastronadšenec. Ráda vaří a ještě raději ochutnává. Baví ji objevovat nové chuťové kombinace i učit se tradiční postupy. Svůj čas v kuchyni zachycuje ve videích, které najdete na našich sociálních sítích.
Kniha 100 receptů ke stažení ZDARMA a další pravidelná inspirace
Přidejte se k nám a získejte online knihu plnou skvělých receptů. Čas od času vám také pošleme naše nové recepty, tipy na zavařování a nakládání i informace o nejnovějších soutěžích.
Burg Ocet s.r.o.
U Bzinku 409
696 81 Bzenec
IČ: 27669947