Avokádová majonéza a omáčka aioli s medvědím česnekem
Avokádo je nabité zdravými tuky, tak si ho dopřejte častěji. Třeba místo klasické majonézy, která vám skvěle dochutí zeleninové saláty a nebo v podobě podobné studené jemné omáčky aioli, kterou použijte jako dip k zeleninovým hranolkům, krevetám, grilovanému masu apod.
Recept vznikl ve spolupráci se společností Bzenecký ocet, která kromě klasického kvasného octa vyrábí také octy ovocné. Určitě je vyzkoušejte, jsou skvělé ;-) Nově mají také založenou FB stránku Milujeme ocet, kde budou probíhat i soutěže, tak si je přidejte mezi oblíbené.
Příprava majonézy vám zabere pouze minutku.
Z avokáda vydlabejte lžící dužinu a vložte ji spolu se všemi uvedenými surovinami do mixéru.
Důkladně rozmixujte v hladkou hmotu.
Pokud chcete připravit rovnou omáčku aioli, přidejte do mixéru na začátku i posekané listy medvědího česneku.
Majonéza i aioli jsou určeny k okamžité spotřebě.
Autor receptu
Miluje jídlo a vaření. Preferuje poctivou domácí kuchyni z čerstvých surovin, snaží se využít sezónní zeleniny a ovoce ze zahrady, která je jejím dalším koníčkem. V kuchyni není přehnanou zastánkyní moderních trendů. Svůj blog tvoří již od roku 2014 a najdete na něm přes 900 různorodých receptů od předkrmů, polévek, masa, dezertů až po zavařování. Ověřené recepty můžete najít i v její vlastní knize s názvem: "V kuchyni vždy otevřeno“.
Kniha 100 receptů ke stažení ZDARMA a další pravidelná inspirace
Přidejte se k nám a získejte online knihu plnou skvělých receptů. Čas od času vám také pošleme naše nové recepty, tipy na zavařování a nakládání i informace o nejnovějších soutěžích.
Burg Ocet s.r.o.
U Bzinku 409
696 81 Bzenec
IČ: 27669947