Andrea Motlíková

Avokádová majonéza a omáčka aioli s medvědím česnekem

Avokádo je nabité zdravými tuky, tak si ho dopřejte častěji. Třeba místo klasické majonézy, která vám skvěle dochutí zeleninové saláty a nebo v podobě podobné studené jemné omáčky aioli, kterou použijte jako dip k zeleninovým hranolkům, krevetám, grilovanému masu apod.

Bzenecký ocet jablečný

Ingredience

  • 1 zralé avokádo
  • 1 KL jablečného nebo bílého vinného octa (můžete také použít citronovou šťávu)
  • 1 KL dijonské hořčice
  • 1 PL rostlinného oleje
  • špetka cukru
  • sůl a čerstvě mletý pepř
  • + na omáčku aioli pár listů medvědího česneku

Příprava

Recept vznikl ve spolupráci se společností Bzenecký ocet, která kromě klasického kvasného octa vyrábí také octy ovocné. Určitě je vyzkoušejte, jsou skvělé ;-) Nově mají také založenou FB stránku Milujeme ocet, kde budou probíhat i soutěže, tak si je přidejte mezi oblíbené.

  1. Příprava majonézy vám zabere pouze minutku.
  2. Z avokáda vydlabejte lžící dužinu a vložte ji spolu se všemi uvedenými surovinami do mixéru.
  3. Důkladně rozmixujte v hladkou hmotu.
  4. Pokud chcete připravit rovnou omáčku aioli, přidejte do mixéru na začátku i posekané listy medvědího česneku.
  5. Majonéza i aioli jsou určeny k okamžité spotřebě.

Autor receptu

Miluje jídlo a vaření. Preferuje poctivou domácí kuchyni z čerstvých surovin, snaží se využít sezónní zeleniny a ovoce ze zahrady, která je jejím dalším koníčkem. V kuchyni není přehnanou zastánkyní moderních trendů. Svůj blog tvoří již od roku 2014 a najdete na něm přes 900 různorodých receptů od předkrmů, polévek, masa, dezertů až po zavařování. Ověřené recepty můžete najít i v její vlastní knize s názvem: "V kuchyni vždy otevřeno“.

Více jejích receptů

Andrea Motlíková

foodblogerka


Burg Ocet s.r.o.
U Bzinku 409
696 81 Bzenec
Czech Republic

tel.: +420 518 384 037

obchod@burggroup.eu