Karolína Kounová Roubíčková

Ochucené octy – jedlé dárky

K Vánocům neodmyslitelně patří dobré jídlo. Nemusí to ale znamenat jen štědrovečerní tabuli, ale třeba také jedlé dárky. Právě teď je na jejich přípravu nejvhodnější čas. Přinášíme vám inspiraci hned na tři ochucené octy, které můžete využít na dochucení salátů, marinád a spoustu dalších pokrmů.

Bzenecký ocet vinný bílý

Ingredience

Středomořský ocet:

Jahodový ocet:

Ocet v asijském stylu:

Příprava

Na jejich přípravu budete potřebovat především kvalitní ocet. Ten náš Bzenecký skvěle natáhne chuť a vůni všech přidaných ingrediencí, jako jsou třeba bylinky. Ochucenými octy potěšíte nejednoho milovníka vaření a dobrého jídla. 

Středomořský ocet:

  1. Do čisté lahvičky vložíme snítku rozmarýnu, přidáme citronovou kůru a pepř.
  2. To vše zalijeme po okraj bílým vinným octem, sklenici uzavřeme a necháme uležet v temnu.

Jahodový ocet:

  1. Jahody rozmačkáme vidličkou na jemnou kaši, kterou přes plátýnko přepasírujeme.
  2. Šťávu z jahod nalijeme do sklenice a zbytek dolijeme octem. Zavřeme víčkem a necháme uležet v temnu.

Ocet v asijském stylu:

  1. Citronovou trávu nakrájíme na špalíky a spolu se zázvorem, limetkovou kůrou a chilli vložíme do sklenice.
  2. Sklenici zalijeme octem, uzavřeme a necháme macerovat v temnu.

Dobrou chuť!


Autor receptu

Blog založila proto, aby se její vášeň dostala dál, než jen na práh vlastní kuchyně. Blog se pro ni stal i terapií v běžném životě a je zásobárnou vyzkoušených receptů pro lepší den. Věří, že její zájmem a posedlost dobrým jídlem se tak trochu přenese i na vás a budete si společně užívat tu nikdy neutuchající vášeň pro jídlo! 

Více jejích receptů

Karolína Kounová Roubíčková

foodblogerka


Burg Ocet s.r.o.
U Bzinku 409
696 81 Bzenec
Czech Republic

tel.: +420 518 384 037

obchod@burggroup.eu