Alena Kolaříková

Bageta s trhaným masem a majonézou z pečených rajčat

Chutná bageta, jejíž chuť skvěle doplňuje majonéza z pečených rajčat.

Bzenecký ocet Balsamico crema

Ingredience

  • 4 středně velké bílé francouzské bagety (domácí budou ještě lepší)
  • 1 spodní krůtí stehno
  • 300 g větších cherry rajčat
  • 6 stroužků česneku
  • 4 lžíce majonézy
  • ocet Balzamico glazé
  • olivový olej
  • čerstvá cherry rajčata
  • oblíbený listový salát
  • plátkový ementál nebo gouda (může být i sýr s plísní)

 

Příprava

  1. Ideální je, když si krůtí stehno upečete den předem. A upečte klidně dvě, tři stehna. Pečte je s česnekem a cherry rajčaty, koření podle chuti. Pečte asi 6 – 8 hodin na 90 – 100 °C. Jak dlouho budete maso péct, závisí na velikosti stehen, která jste sehnali. Maso se musí úplně rozpadat.
  2. Po upečení maso natrhejte vidličkou do výpeku a nechejte maso, aby do něj pěkně vvýpek vsáknul. Bagety rozkrojte podélně napůl. Dejte je opéct do trouby, předehřáté na 200 °C. Jen na chvilku, aby byly lehce křupavé.
  3. Upečená cherry rajčata a česnek, které se pekly v pekáči s masem, rozmixujte tyčovým mixérem, ideálně v nádobě, která je k němu přiložená. Přidejte majonézu, 1 lžičku krémového balzamika a podle chuti i špetku soli a pepře. Rozmixujte dohladka.
  4. Salátové listy omyjte a dejte do misky. Lehce pokapejte olivovým olejem, osolte a opepřete, zakápněte krémovým Balzamico glazé. Promíchejte. Salátu připravte hodně, aby vám vyšel nejen do bagety, ale i na talíř.
  5. Křupavé bagety namažte rajčatovou majonézou, na ni navrstvěte maso, sýr, salát (který jste předtím ochutili olivým olejem a balzamikem) a na kolečka nakrájená čerstvá cherry rajčata, v pořadí, jaké vám vyhovuje. Přiklopte horní polovinou bagety, také namazanou rajčatovou majonézou.
  6. Podávejte s ochuceným listovým salátem a nakrájenými čerstvými cherry rajčaty. Pokud vám zbyla rajčatová majonéza, můžete ji použít jako dresink na salát.

Dobrou chuť!


Autor receptu

Blog Bohyně kuchyně odstartoval v roce 2012. Přináší inspiraci na každodenní vaření, slavnostní obědy, vymazlené dezerty, ale i tipy kde se dobře najíst a kam cestovat. Najdete na něm všechno k tomu, abyste se staly bohyněmi ve své vlastní kuchyni. Za octovými inspiracemi stojí jedna z duší blogu, Alena Kolaříková.

Více jejích receptů

Alena Kolaříková

foodblogerka


Burg Ocet s.r.o.
U Bzinku 409
696 81 Bzenec
IČ: 27669947

tel.: +420 518 384 037

obchod@burggroup.eu