Alena Kolaříková

Marinovaná červená řepa s brie a vlašskými ořechy

Skvělá kombinace řepy, vlašských ořechů a sýru brie získá chválu na nejedné návštěvě. 

Bzenecký ocet jablečný

Ingredience

  • 2 větší červené řepy
  • 6 stroužků česneku
  • 2 lžičky soli
  • čerstvý tymián
  • trochu čerstvě mletého černého pepře
  • olivový olej

Na marinádu:

  • 2 lžíce Bzeneckého jablečného octa
  • 4 lžíce olivového oleje
  • sůl podle chuti
  • 2 lžičky medu
  • špetku bílého pepře
  • na dokončení
  • 200 g brie
  • 2 hrsti vlašských ořechů
  • čerstvé bylinky

Příprava

  1. Řepu omyjte, osušte a rozpulte. Řeznou stranu ochuťte solí, česnekem a bylinkami. Zakápněte olivovým olejem. Pevně zabalte do silného alobalu. Dejte do trouby, kterou jste vyhřáli naplno, 230 až 250 °C. Pečte dvě hodiny. Nechejte vychladnout a oloupejte. Nakrájejte na plátky.
  2. V misce smíchejte všechny suroviny na marinádu. Plátky řepy dejte do nižší a širší nádoby a zalijte je marinádou. Nechejte odpočívat v lednici několik hodin, ideálně přes noc.
  3. Naskládejte plátky řepy na talíř a proložte je plátky sýra brie. Zasypejte nasekanými ořechy a ještě přelijte zbytkem marinády. Posypejte čerstvým tymiánem a petrželkou. Podávejte s křupavou bagetou nebo čerstvým kváskovým chlebem.

Autor receptu

Blog Bohyně kuchyně odstartoval v roce 2012. Přináší inspiraci na každodenní vaření, slavnostní obědy, vymazlené dezerty, ale i tipy kde se dobře najíst a kam cestovat. Najdete na něm všechno k tomu, abyste se staly bohyněmi ve své vlastní kuchyni. Za octovými inspiracemi stojí jedna z duší blogu, Alena Kolaříková.

Více jejích receptů

Alena Kolaříková

foodblogerka


Burg Ocet s.r.o.
U Bzinku 409
696 81 Bzenec
Czech Republic

tel.: +420 518 384 037

obchod@burggroup.eu