Řepu omyjte, osušte a rozpulte. Řeznou stranu ochuťte solí, česnekem a bylinkami. Zakápněte olivovým olejem. Pevně zabalte do silného alobalu. Dejte do trouby, kterou jste vyhřáli naplno, 230 až 250 °C. Pečte dvě hodiny. Nechejte vychladnout a oloupejte. Nakrájejte na plátky.
V misce smíchejte všechny suroviny na marinádu. Plátky řepy dejte do nižší a širší nádoby a zalijte je marinádou. Nechejte odpočívat v lednici několik hodin, ideálně přes noc.
Naskládejte plátky řepy na talíř a proložte je plátky sýra brie. Zasypejte nasekanými ořechy a ještě přelijte zbytkem marinády. Posypejte čerstvým tymiánem a petrželkou. Podávejte s křupavou bagetou nebo čerstvým kváskovým chlebem.
Autor receptu
Blog Bohyně kuchyně odstartoval v roce 2012. Přináší inspiraci na každodenní vaření, slavnostní obědy, vymazlené dezerty, ale i tipy kde se dobře najíst a kam cestovat. Najdete na něm všechno k tomu, abyste se staly bohyněmi ve své vlastní kuchyni. Za octovými inspiracemi stojí jedna z duší blogu, Alena Kolaříková.