Karolína Kounová Roubíčková

Barevný salát s koriandrem

Přes zimu obvykle nemáme moc chuť na salát, ale tenhle je výjimka, dá se totiž jíst po celý rok. Je fajn jako příloha k masu, jen tak, jako náplň do burgerů nebo hot dogů. Do dresinku jsem použila bílý vinný ocet, který je obzvlášť vhodný právě na salát, ale taky třeba na dochucení omáček nebo polévek.

Bzenecký ocet vinný bílý

Ingredience

  • 400g bílého zelí
  • 100g fialového zelí
  • 1 mrkev
  • 1 jarní cibulka
  • snítka koriandru
  • 2 lžíce oleje
  • 2 lžíce bílého vinného octa
  • špetka soli
  • lžička máku

Příprava

  1. Zelí jsem nakrouhala na tenké proužky a prsty promnula, aby zkřehlo. Mrkev jsem potom nakrájela na nudličky julienne, jarní cibulku na kolečka a koriandr nasekala nadrobno.
  2. Na zálivku jsem promíchala olej společně s octem, solí a mákem.
  3. Zeleninu jsem nakonec promíchala s dresinkem a nechala chvilku před podáváním proležet.

Dobrou chuť!


Autor receptu

Blog založila proto, aby se její vášeň dostala dál, než jen na práh vlastní kuchyně. Blog se pro ni stal i terapií v běžném životě a je zásobárnou vyzkoušených receptů pro lepší den. Věří, že její zájmem a posedlost dobrým jídlem se tak trochu přenese i na vás a budete si společně užívat tu nikdy neutuchající vášeň pro jídlo! 

Více jejích receptů

Karolína Kounová Roubíčková

foodblogerka


Burg Ocet s.r.o.
U Bzinku 409
696 81 Bzenec
Czech Republic

tel.: +420 518 384 037

obchod@burggroup.eu