Bára Navrátilová

Čočka na kyselo

Čočka na kyselo je klasika, která patří především na novoroční tabuli. Skvělá je ale po celý rok, ať už s volským okem nebo třeba s klobásou.

Bzenecký ocet vinný bílý

Ingredience

Příprava

  1. Čočku přebereme, aby v ní nezůstaly nečistoty a necháme odmočit v hrnci.
  2. Odmočenou čočku propláchneme a zalijeme třemi hrnky vody. Asi 45 minut necháme povařit dokud nezměkne.
  3. V druhém hrnci si na másle (nebo sádle, to je ještě lepší, pokud máte domácí) osmažíme cibulku. Zaprášíme moukou, přidáme lžíci octa a stále mícháme. Přidáme vodu, ze které jsme scedili čočku. Směs smícháme s uvařenou čočkou.
  4. Podáváme s volským okem, vejcem naměkko nebo klobásou. Popřípadě můžete přidat na větší kusy nakrájenou cibulku opraženou na másle.

Dobrou chuť!



Burg Ocet s.r.o.
U Bzinku 409
696 81 Bzenec
Czech Republic

tel.: +420 518 384 037

obchod@burggroup.eu