Nejprve si dáme péct oloupaný česnek v olivovém oleji na 180 stupňů cca 15-20 minut.
Následně nakrájíme si bagetu na proužky, pokapeme ji olivovým olejem a dáme péct k česneku alespoň na 10 minut.
V mezičase si připravíme pomazánku, do které dáme pomazánkové máslo nebo jiný měkký sýr typu lučina, sušený kopr a pár kapek Bzeneckého bylinkového speciálu. Vše promícháme a dochutíme solí.
Po vytažení bruschetty si připravíme hned dva druhy. První s rozmačkaným opečeným česnekem, na to položeným proscuittem a pokapané balsamicovým krémem.
Druhý druh namažeme koprovou pomazánkou a na vršek dáme uzeného pstruha.
Dobrou chuť!
Autor receptu
Kreativní duše a gastronadšenec. Ráda vaří a ještě raději ochutnává. Baví ji objevovat nové chuťové kombinace i učit se tradiční postupy. Svůj čas v kuchyni zachycuje ve videích, které najdete na našich sociálních sítích.
Kniha 100 receptů ke stažení ZDARMA a další pravidelná inspirace
Přidejte se k nám a získejte online knihu plnou skvělých receptů. Čas od času vám také pošleme naše nové recepty, tipy na zavařování a nakládání i informace o nejnovějších soutěžích.
Burg Ocet s.r.o.
U Bzinku 409
696 81 Bzenec
IČ: 27669947