David Valíček

Pečené kuře na česneku s karamelizovaným jablečným octem a kokosovou rýží

V tomto receptu zjistíte, jak skvěle za pomocí Bzeneckého jablečného octa dochutíte pečené kuře.

Bzenecký ocet jablečný

Ingredience

  • kuřete
  • Bzenecký jablečný ocet
  • kořenovou zeleninu (karotku, petržel)
  • česnek
  • tymián
  • třtinový cukr
  • máslo
  • olej
  • rýži

Příprava

  1. Troubu rozpálíme na 180 stupňů. Kuře z obou stran osolíme a potřeme olejem. Celou polovinu vložíme na rozpálenou pánev spolu s rozkrojenou hlavou česneku.
  2. Po chvilce opékání přidáme máslo a nadrobno nakrájenou kořenovou zeleninu, pár snítek tymiánu a jednu lžíci hnědého cukru. Přilijeme jablečný ocet, který na pánvi zredukujeme.
  3. Když má kuře zlatavou barvu, otočíme ho, položíme na zeleninu a dáme na 20 minut péct do trouby.

TIP ŠÉFKUCHAŘE: Jasmínovou rýži alespoň 3x propláchneme. A to jak v teplé vodě – pomáhá vypustit z rýže škrob, tak ve studené vodě – přebytečný škrob smyje.

  1. Rýži dáme do osolené vody s troškou olivového oleje. Ke kuřeti se skvěle hodí i kokosová rýže. Tu vytvoříte přidáním kokosového oleje. Rýži vaříme přibližně 20 minut.

Dobrou chuť!


AUTOR RECEPTU

Pracoval vedle kuchařů, kteří se pyšní michelinskou hvězdou, při vaření a servisu jídel nakoukl do světa bohatých, slavných a důležitých v několika zemích světa. Teď provozuje restauraci a zábavné kurzy vaření v ostravském Food Atelieru.

Více receptů autora


Burg Ocet s.r.o.
U Bzinku 409
696 81 Bzenec
IČ: 27669947

tel.: +420 518 384 037

obchod@burggroup.eu