Alena Kolaříková

Extra kakaový koláč s pomeranči a čokoládou

Chcete ochutnat dokonalou kombinaci čokolády a pomerančů? Zkuste náš skvělý koláč, který je bohatý přesně na tyto chutě.

Bzenecký ocet vinný bílý

Ingredience

  • 200 g hladké mouky
  • 400 g polohrubé mouky
  • 350 g cukru krupice
  • 1 lžička soli
  • 2 lžičky jedlé sody
  • 70 g kakaa
  • 2 lžíce vinného octa bílého Bzenecké octy
  • 180 g oleje
  • 570 ml vody

Na ozdobení

  • 3 pomeranče
  • 4 lžíce cukru krupice

Na čokoládu

  • 150 ml smetany ke šlehání
  • 120 g kvalitní čokolády s vyšším obsahem kakaa

Příprava

  1. Připravíme si dvě mísy. V jedné si smícháme sypké suroviny a v druhé ty tekuté. 
  2. Obsah obou mís promícháme dohromady v krásně tmavé těsto.
  3. Plech o velikosti cca 40 x 30 cm si vyložíme pečícím papírem, vlijeme do něj těsto a pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C, přibližně 35 až 40 minut.
  4. Mezitím si připravíme pomeranče a čokoládu.
  5. Pomeranče si opravdu důkladně omyjeme a nakrájíme na menší kousky. Dáme je do hrnce, zalijeme asi 1 dcl vody a zasypeme cukrem. Vaříme tak dlouho, dokud se tekutina nezredukuje na sirup.
  6. Do menšího hrnce si nalijeme smetanu, kterou přivedeme k varu. Nalámeme do ní čokoládu a necháme pět minut odstát. Rozšleháme metličkou na hladkou čokoládovou hmotu.
  7. Upečený koláč necháme vychladnout. Jednotlivé nakrájené kousky si polijeme čokoládou a ozdobíme pomeranči se sirupem.

Dobrou chuť!


Autor receptu

Blog Bohyně kuchyně odstartoval v roce 2012. Přináší inspiraci na každodenní vaření, slavnostní obědy, vymazlené dezerty, ale i tipy kde se dobře najíst a kam cestovat. Najdete na něm všechno k tomu, abyste se staly bohyněmi ve své vlastní kuchyni. Za octovými inspiracemi stojí jedna z duší blogu, Alena Kolaříková.

Více receptů autora

Alena Kolaříková

foodblogerka


Burg Ocet s.r.o.
U Bzinku 409
696 81 Bzenec
IČ: 27669947

tel.: +420 518 384 037

obchod@burggroup.eu

Záložka