Připravíme si dvě mísy. V jedné si smícháme sypké suroviny a v druhé ty tekuté.
Obsah obou mís promícháme dohromady v krásně tmavé těsto.
Plech o velikosti cca 40 x 30 cm si vyložíme pečícím papírem, vlijeme do něj těsto a pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C, přibližně 35 až 40 minut.
Mezitím si připravíme pomeranče a čokoládu.
Pomeranče si opravdu důkladně omyjeme a nakrájíme na menší kousky. Dáme je do hrnce, zalijeme asi 1 dcl vody a zasypeme cukrem. Vaříme tak dlouho, dokud se tekutina nezredukuje na sirup.
Do menšího hrnce si nalijeme smetanu, kterou přivedeme k varu. Nalámeme do ní čokoládu a necháme pět minut odstát. Rozšleháme metličkou na hladkou čokoládovou hmotu.
Upečený koláč necháme vychladnout. Jednotlivé nakrájené kousky si polijeme čokoládou a ozdobíme pomeranči se sirupem.
Dobrou chuť!
Autor receptu
Blog Bohyně kuchyně odstartoval v roce 2012. Přináší inspiraci na každodenní vaření, slavnostní obědy, vymazlené dezerty, ale i tipy kde se dobře najíst a kam cestovat. Najdete na něm všechno k tomu, abyste se staly bohyněmi ve své vlastní kuchyni. Za octovými inspiracemi stojí jedna z duší blogu, Alena Kolaříková.
Kniha 100 receptů ke stažení ZDARMA a další pravidelná inspirace
Přidejte se k nám a získejte online knihu plnou skvělých receptů. Čas od času vám také pošleme naše nové recepty, tipy na zavařování a nakládání i informace o nejnovějších soutěžích.
Burg Ocet s.r.o.
U Bzinku 409
696 81 Bzenec
IČ: 27669947