Redakce

Americký bramborový salát

Bzenecký ocet vinný červený

Ingredience

  • 1kg brambor
  • 8 vajíček
  • 125ml majonézy
  • 60ml (4 PL) kysané smetany
  • 1 PL Dijonské hořčice
  • 3ks stonkového celeru
  • 45ml (3 PL) Bzenecký vinný ocet kvasný z červeného vína
  • 1 svazek petrželové natě a ředkviček
  • 2 nakládané okurky v kyselém nálevu
  • 1 středně velká cibule
  • koření
  • sůl

Příprava

  1. Brambory očistíme pod tekoucí studenou vodou. Jestli jsou velké, nakrájíme je na menší kousky.
  2. Pozvolna necháme vařit 15-20 minut do té doby než změknou. Dobře scedíme.
  3. Vajíčka vaříme 10 minut, 4 z nich nakrájíme na čtvrtky (budou na zdobení), zbytek nakrájíme nadrobno.
  4. Smícháme majonézu, kysanou smetanu, Bzenecký vinný ocet z červeného vína, hořčici a petrželovou nať.
  5. Ředkvičky, celer a okurky nakrájíme na tenké řezy a cibuli nakrájíme nadrobno.
  6. Brambory dáme do velké mísy. Přidáme ostatní ingredience, zalejeme nálevem a promícháme.
  7. Ochutíme kořením, osolíme, ozdobíme zbylými vejci a můžeme podávat.

autor: Pavel Kovář



Burg Ocet s.r.o.
U Bzinku 409
696 81 Bzenec
Czech Republic

tel.: +420 518 384 037

obchod@burggroup.eu