Slanej Tom

Houby po italsku

Houby po italsku jsou jednoduché a chutné jídlo inspirované italskou kuchyní, které využívá čerstvé bylinky, česnek a výraznou chuť octa. Tento recept je skvělý jako předkrm, příloha nebo i lehké hlavní jídlo.

Bzenecký ocet vinný bílý

Ingredience

  • 800 g hřibů nebo jiných lesních hub
  • 1 PL soli
  • 2 PL cukru
  • 150 ml Bzeneckého vinného octa
  • 500 ml vody
  • 1/2 lžičky kuliček černého pepře
  • 1 lžička mletého nebo celého koriandru
  • bobkový list
  • 1 ČL hořčičných semínek
  • 1 PL olivového oleje
  • 1 cibule
  • čerstvý kopr
  • česnek
  • čerstvý tymián
  • čerstvé oregano
  • chilli paprička nebo kapie

Příprava

  1. Houby si důkladně očistíme a větší kusy si nakrájíme na menší. Vložíme je do hrnce s osolenou vodou a vařte přibližně 5 minut. Poté houby scedíme a propláchneme studenou vodou, aby se zastavil proces vaření.
  2. Dále si připravíme nálev. Do velkého hrnce nalijeme vodu, přidáme vinný ocet, sůl, bobkový list, černý pepř, cukr a hořčičná semínka. Směs přivedeme k varu.
  3. Až se bude směs vařit, můžeme začít skládat. Do větší sterilizované sklenice postupně vrstvíme cibuli, papričku, lžičku oleje, bobkový list, houby, kopr, tymián a česnek. Nakonec vše přelijeme horkým nálevem a sklenici pevně uzavřeme.
  4. Sklenici důkladně uzavřeme a uchováváme v chladu. Pokud chceme houby skladovat delší dobu, můžeme je sterilizovat zavařením klasickým způsobem.

Dobrou chuť!

TIPY:

Tyto houby výborně doplňují grilované nebo pečené maso, jako je kuřecí, vepřové, hovězí nebo jehněčí. Jejich lehká česnekovo-bylinková chuť krásně podtrhne chuť masa.

Skvělé jsou také v teplých sendvičích s mozzarellou, rukolou a rajčaty, nebo jako součást vegetariánského wrapu.

Houby po italsku můžete použít na pizzu nebo focacciu. Jejich výrazná chuť se skvěle kombinuje s dalšími italskými ingrediencemi, jako jsou rajčata, olivy, sýr a bazalka.

Hodí se také do polévek, zejména do těch se smetanovým základem.


AUTOR RECEPTU

Populární influencer a kuchař baví celý internet svými vychytanými recepty, které možná ještě neznáte. Není divu, své bohaté zkušenosti sbíral během svých kulinářských cest po celé Evropě a USA. Ve svých videích se zaměřuje na asijskou, kreolskou, tex-mex i tradiční českou kuchyni. S jeho originálními recepty si každý najde něco nového a zajímavého.

Více receptů autora


Burg Ocet s.r.o.
U Bzinku 409
696 81 Bzenec
IČ: 27669947

tel.: +420 518 384 037

obchod@burggroup.eu

Záložka