Autor receptu
Kreativně zaměřená s láskou k vaření, ráda vymýšlí a realizuje nové recepty. Kombinuje nové suroviny, takřka každý recept si přetvoří k obrazu svému. Jediné co se snaží dodržovat jsou rodinné recepty.

Barbora Říhová
foodblogerka
Barbora Říhová
Kremrole (nebo chcete-li trubičky) jsou tradičně připravovány z křehkého nebo listového těsta. V obou typech těsta je zásadní surovinou ocet, protože právě on pomůže ke skvělému listování. Ocet je ale také velmi nápomocný v přípravě sněhu z bílků. Díky němu perfektně nabyde na objemu. A kolik octa do sněhu přidat? Na jeden bílek stačí přibližně ? čajové lžičky.
Na náplň:
*na 1 bílek použijte 50-60 g cukru
Náročnost: střední
Počet porcí: 40 – 50 ks
Kremrole:
Náplně:
Tip: Sníh je možné vyšlehat i nad párou.
Do hrnce nalijeme vodu, kterou přivedeme k varu. Na hrnec položíme vhodnou mísu (skleněnou nebo kovovou) tak, aby se dno nedotýkalo vody. Až se začne voda vařit, nalijeme do mísy bílky a metličkou nebo mixérem šleháme, až dosáhnou teploty 40°C (to je přibližně do polotuha). Poté došlehejte už mimo páru s cukrem nebo nad párou šlehejte až do úplného ztuhnutí. Cukr přidáváme až když bílky budou nahřáté.
Dobrou chuť!
Burg Ocet s.r.o.
U Bzinku 409
696 81 Bzenec
Czech Republic