Bára Navrátilová

Lívance se švestkovým rozvarem a krémovým balsamicem

Dozrávají vám na zahradě hezké švestky, kterých je do kvasu škoda? Zkuste z nich připravit tuto vynikající omáčku na lívance. 

Bzenecký ocet Balsamico crema

Ingredience

  • 1 hrnek hladké mouky
  • 1/2 kypřícího prášku
  • 2 lžíce cukru krupice
  • 1 vejce
  • 1 lžíce oleje
  • 1/2 hrnku mléka

Švestková omáčka

  • 2 lžíce másla
  • 5 čerstvých švestek
  • 1 lžíce třtinového cukru
  • lžička skořice

Dokončení

  • tvaroh nebo jogurt
  • krémové Balsamico crema Bzenecký ocet
  • malá hrst ořechů (pekanových, lískových nebo vlašských)

Příprava

Nejdříve si připravíme těsto na lívance. Všechny sypké ingredience smícháme ve větší míse. Přidáme vejce, olej, mléko a promícháme. Na pánvi s trochou oleje smažíme menší nadýchané lívance.

N suché pánvi necháme pár minut opražit ořechy a dáme je stranou. Připravíme si švestkovou omáčku. 

Na pánvi nebo v menším rendlíku rozpustíme máslo, vložíme do něj na menší kousky nakrájené švestky. Necháme chvíli povařit. Až švestky změknou, přidáme třtinový cukr, opět chvíli povaříme. Nakonec posypeme skořicí a promícháme.

Můžeme doplnit jogurtem nebo tvarohem, na něj nalijeme omáčku, posypeme ořechy a nakonec dozdobíme krémovým balsamicem. 

Dobrou chuť!



Burg Ocet s.r.o.
U Bzinku 409
696 81 Bzenec
IČ: 27669947

tel.: +420 518 384 037

obchod@burggroup.eu