Ingredience
- 1 hrnek hladké mouky
- 1/2 kypřícího prášku
- 2 lžíce cukru krupice
- 1 vejce
- 1 lžíce oleje
- 1/2 hrnku mléka
Švestková omáčka
- 2 lžíce másla
- 5 čerstvých švestek
- 1 lžíce třtinového cukru
- lžička skořice
Dokončení
- tvaroh nebo jogurt
- krémové Balsamico crema Bzenecký ocet
- malá hrst ořechů (pekanových, lískových nebo vlašských)
Příprava
Nejdříve si připravíme těsto na lívance. Všechny sypké ingredience smícháme ve větší míse. Přidáme vejce, olej, mléko a promícháme. Na pánvi s trochou oleje smažíme menší nadýchané lívance.
N suché pánvi necháme pár minut opražit ořechy a dáme je stranou. Připravíme si švestkovou omáčku.
Na pánvi nebo v menším rendlíku rozpustíme máslo, vložíme do něj na menší kousky nakrájené švestky. Necháme chvíli povařit. Až švestky změknou, přidáme třtinový cukr, opět chvíli povaříme. Nakonec posypeme skořicí a promícháme.
Můžeme doplnit jogurtem nebo tvarohem, na něj nalijeme omáčku, posypeme ořechy a nakonec dozdobíme krémovým balsamicem.
Dobrou chuť!