Karolína Kounová Roubíčková

Marinované fazole s bylinkami

Léto s sebou konečně přináší i čerstvé suroviny včetně bylinek. Využijete je opravdu do mnoha jídel, ale jejich chuť a vůně nejlépe vynikne především v různých marinádách. Marinování se neomezuje pouze na maso, sýry a zeleninu, ale třeba i luštěniny.

Bzenecký Speciál na saláty

Ingredience

Na 1 várku:

  • 2 hrnky vařených máslových fazolí
  • 1 menší červenou cibuli
  • 1 stroužek česneku
  • hrst hladkolisté petržele
  • snítku rozmarýnu
  • lžičku paprikových vloček nebo chilli
  • nastrouhanou kůru z půlky citronu
  • 1 dcl oleje
  • 0,5 dcl Bzeneckého octa - speciál na saláty s chutí bylinek
  • sůl a pepř

 

Příprava

Naše marinované fazole můžete využít hlavně v letních dnech jako chuťovku na pečený chleba nebo jako lehkou vegetariánskou večeři, když nemáte čas připravovat nic složitého.

Kromě bylinek se marináda neobejde bez Bzeneckého octa na saláty s chutí bylinek, který chuť fazolí příjemně doladí. Hotové marinované fazole vydrží v uzavíratelné nádobě v lednici 3-5 dní. Garantujeme Vám, že tak dlouho v lednici ale rozhodně nevydrží, protože jsou tak dobré, že je hned sníte.

  1. Červenou cibuli nakrájíme na malé kostičky. Česnek, rozmarýn a petržel nasekáme najemno.
  2. Bylinky spolu s cibulí a česnekem dáme do mísy, přidáme k nim paprikové vločky, citronovou kůru a zalijeme olejem a octem.
  3. Směs lehce prošleháme, přidáme pepř a sůl. Soli klidně dáme více, protože fazole ji do sebe trošku natáhnou. Nakonec vmícháme fazole a necháme uležet minimálně hodinu, nejlépe ale přes noc.
  4. Podáváme na opečeném chlebu posypaném parmazánem.

Dobrou chuť!


Autor receptu

Blog založila proto, aby se její vášeň dostala dál, než jen na práh vlastní kuchyně. Blog se pro ni stal i terapií v běžném životě a je zásobárnou vyzkoušených receptů pro lepší den. Věří, že její zájmem a posedlost dobrým jídlem se tak trochu přenese i na vás a budete si společně užívat tu nikdy neutuchající vášeň pro jídlo! 

Více jejích receptů

Karolína Kounová Roubíčková

foodblogerka


Burg Ocet s.r.o.
U Bzinku 409
696 81 Bzenec
Czech Republic

tel.: +420 518 384 037

obchod@burggroup.eu