Slanej Tom

Okurkový relish

Relish se nejčastěji používá jako omáčka do hot dogů, což jim dodává pikantní a osvěžující chuť. Taky se hodí jako příloha k různým druhům masa, skvěle doplní chuť pečených, grilovaných nebo smažených jídel. V sendvičích přidává šťavnatost k oblíbeným ingrediencím jako šunka, sýr nebo různé druhy zeleniny. A samozřejmě, v salátech vylepšuje chuť a texturu.

Bzenecký ocet jablečný

Bzenecký ocet vinný bílý

Ingredience

  • na 8 sklenic po 350 ml

Zelenina:

  • 8-10 středně velkých okurek – Relish můžete připravit ze salátových, polních nebo větších okurek nakládaček.
  • 2 velké cibule
  • 4 velké červené papriky
  • 70 g sůl
  • studená voda na opláchnutí

Nálev:

Příprava

  1. Připravíme si a nasekáme zeleninu.
  2. Smícháme zeleninu se solí a necháme odležet 6-8 hodin.
  3. Opláchneme a osušíme zeleninu.
  4. Vaříme směs cukru, škrobu, octa, hořčičných a celerových semínek a kurkumy, pak přidáme zeleninu a vaříme, dokud nám směs nezhoustne.
  5. Naplníme horké sklenice a sterilizujeme ve vodní lázni po dobu 10 minut.
  6. Sklenice necháme vychladnout 24 hodin.
  7. Zkontrolujeme těsnění. Pokud víčko není prohnuté dovnitř, sklenice není správně uzavřená. Doporučuje se znovu zpracovat nebo uchovat a chladit.
  8. Sklenice si označíme obsahem a datem.

Dobrou chuť!

TIPY:

  • Jak skladovat konzervovaný relish? Uchováváme ho na chladném a suchém místě. Po otevření skladujeme v lednici.
  • Jak dlouho vydrží konzervovaný relish? Při správném skladování nám vydrží asi rok.

AUTOR RECEPTU

Populární influencer a kuchař baví celý internet svými vychytanými recepty, které možná ještě neznáte. Není divu, své bohaté zkušenosti sbíral během svých kulinářských cest po celé Evropě a USA. Ve svých videích se zaměřuje na asijskou, kreolskou, tex-mex i tradiční českou kuchyni. S jeho originálními recepty si každý najde něco nového a zajímavého.

Více receptů autora


Burg Ocet s.r.o.
U Bzinku 409
696 81 Bzenec
IČ: 27669947

tel.: +420 518 384 037

obchod@burggroup.eu

Záložka