Najemno nakrájenou cibuli si necháme na olivovém oleji zesklovatět.
Přidáme neomytou rýži, kterou restujeme asi minutu, podlijeme vývarem a kápneme bílý vinný ocet.
Necháme chvíli povařit, posolíme a postupně podléváme znovu vývarem tak, aby byla rýže jen lehce zalitá.
Vaříme dle návodu na mírném ohni a po změknutí zjemníme studeným máslem, dochutíme nastrouhaným parmezánem a důkladně promícháme.
Na závěr přimícháme sušená rajčata a pokud chceme mít rizoto krémovější, tak přidáme i dvě lžíce cream cheese.
Rizoto servírujeme v hlubokém talíři. Ozdobíme kousky sušených rajčat, omytou čerstvou bazalkou a posypeme hoblinkami parmezánu a pokapeme olivovým olejem.
Dobrou chuť!
Autor receptu
Kreativní duše a gastronadšenec. Ráda vaří a ještě raději ochutnává. Baví ji objevovat nové chuťové kombinace i učit se tradiční postupy. Svůj čas v kuchyni zachycuje ve videích, které najdete na našich sociálních sítích.
Kniha 100 receptů ke stažení ZDARMA a další pravidelná inspirace
Přidejte se k nám a získejte online knihu plnou skvělých receptů. Čas od času vám také pošleme naše nové recepty, tipy na zavařování a nakládání i informace o nejnovějších soutěžích.
Burg Ocet s.r.o.
U Bzinku 409
696 81 Bzenec
IČ: 27669947