Bára Navrátilová

Rizoto se sušenými rajčaty

Rizoto trochu jinak. Zkuste si s námi udělat toto se sušenými rajčaty a čerstvou bazalkou, která pozvedne jídla na vyšší level.

Bzenecký ocet vinný bílý

Ingredience

  • 200 g rýže na rizoto
  • parmezán
  • jedna cibule 
  • olivový olej
  • bílý vinný Bzenecký ocet
  • 0,5 L vývaru/vody
  • máslo
  • sušená rajčata
  • čerstvá bazalka
  • sůl

Příprava

  1. Najemno nakrájenou cibuli si necháme na olivovém oleji zesklovatět. 
  2. Přidáme neomytou rýži, kterou restujeme asi minutu, podlijeme vývarem a kápneme bílý vinný ocet
  3. Necháme chvíli povařit, posolíme a postupně podléváme znovu vývarem tak, aby byla rýže jen lehce zalitá. 
  4. Vaříme dle návodu na mírném ohni a po změknutí zjemníme studeným máslem, dochutíme nastrouhaným parmezánem a důkladně promícháme. 
  5. Na závěr přimícháme sušená rajčata a pokud chceme mít rizoto krémovější, tak přidáme i dvě lžíce cream cheese.
  6. Rizoto servírujeme v hlubokém talíři. Ozdobíme kousky sušených rajčat, omytou čerstvou bazalkou a posypeme hoblinkami parmezánu a pokapeme olivovým olejem.

Dobrou chuť!


Autor receptu

Kreativní duše a gastronadšenec. Ráda vaří a ještě raději ochutnává. Baví ji objevovat nové chuťové kombinace i učit se tradiční postupy. Svůj čas v kuchyni zachycuje ve videích, které najdete na našich sociálních sítích.

Více receptů autora

Bára Navrátilová

recepty pro sociální sítě a blog


Burg Ocet s.r.o.
U Bzinku 409
696 81 Bzenec
IČ: 27669947

tel.: +420 518 384 037

obchod@burggroup.eu

Záložka