Maso a zbytek surovin si důkladně promícháme. Necháme si trošku hořčice na potření masa před pečením, které ještě posypeme kmínem. Dobré je si namočit ruce, vytvarovat šišku a uhladit dohladka.
Pečeme s troškou vody na 170 stupňů, zhruba 40 minut.
Brambory nakrájíme na menší kousky a vaříme v osolené vodě doměkka. Potom vycedíme a rozšťoucháme. Rozmícháme v kuchyňském robotu a přidáme teplé mléko s máslem. Dosolíme a vyšleháme dohladka.
Ocet, hořčici, sůl i sirup rozkvedláme metličkou dohladka a postupně přikapáváme olej, dokud se nevytvoří hustší dresink.
Okurku nakrájíme na tenké plátky a smícháme s dresinkem.
Necháme alespoň 10 minut marinovat a znovu promícháme. P
řidáme čerstvé oregano a můžeme servírovat.
Dobrou chuť!
Autor receptu
Oh My Chef spolu tvoří Edita a Honza. Honza je šéfkuchař, který vaří i doma, Edita je foodie s občasnými sklony ke grafomanii. Oh My Chef je vhledem do naší domácí kuchyně a zároveň také naším prvním společným projektem (čtěte: pokud náš vztah vydrží tohle, tak už zvládneme cokoliv).