Alena Kolaříková

Středomořský salát s kozím sýrem

Středomořská kuchyně se skvěůe doplňuje se všemi druhy sýrů. Pojďte si připravit skvělý středmořský salát s kozím sýrem!

Bzenecký Speciál na saláty

Ingredience

  • 200 g kozího sýra ve slaném nálevu
  • 300 g černých oliv
  • 300 g sterilované cizrny
  • 300 g cherry rajčat
  • 1 salátová okurka
  • 4 jarní cibulky, včetně zelené nati
  • 1 svazek zelené petrželové nati

Na zálivku:

Příprava

  1. Cherry rajčata nakrájejte na poloviny.
  2. Okurku oloupejte a nakrájejte na malé kostičky.
  3. Jarní cibulku nakrájejte na kolečka, včetně zelené nati.
  4. Zelenou petrželku nasekejte nahrubo.
  5. Všechny suroviny dejte do mísy. Ideální, a na pohled velice hezké je, když suroviny rozdělíte do mísy na výseče. Salát pak smíchejte až těsně před servírováním.
  6. Z olivového oleje, bílého vinného octa, soli a černého pepře umíchejte zálivku. Ideálně metličkou.
  7. Touto zálivkou přelijte suroviny v míse a promíchejte. Ihned podávejte.

Dobrou chuť!


Autor receptu

Blog Bohyně kuchyně odstartoval v roce 2012. Přináší inspiraci na každodenní vaření, slavnostní obědy, vymazlené dezerty, ale i tipy kde se dobře najíst a kam cestovat. Najdete na něm všechno k tomu, abyste se staly bohyněmi ve své vlastní kuchyni. Za octovými inspiracemi stojí jedna z duší blogu, Alena Kolaříková.

Více jejích receptů

Alena Kolaříková

foodblogerka


Burg Ocet s.r.o.
U Bzinku 409
696 81 Bzenec
Czech Republic

tel.: +420 518 384 037

obchod@burggroup.eu